Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Krok po dvaceti devíti letech byl, si myslím, udělán rázně a pravou nohou. Silná návaznost na předchozí seriál je určitě správná volba, i když to může působit jako lehká, námětová marnost. Některé podobnosti jsou až příliš okaté. Seriál vznikl v době, kdy se stalo takovým menším národním sportem okamžité odsuzování a degradace. Zde to mají na starost přechytralí všeználci, kteří sedí doma, vadí jim v podstatě vše, co v seriálu vidí, a mají tolik nestoudné suverenity a anonymní odvahy, že to odsoudí bez jakýchkoliv konkrétních výtek. Ubohé narážky o tom, jak to má a nemá být, skutečně nechápu. Nikdo z nich nikdy nic nedokázal a nedokáže, ovšem zde mají možnost svou omezenost projevit, a také to dělají. Ano. Hodnotím zatím průměrně. První díl do toho šel nepochybně bez váhání a po hlavě, i když mi první zásah přišel chvílemi až moc show, hudba mně u toho velmi mile překvapila. Jen tak dál. Kamera je akční, možná trochu přehnaně, ovšem to dnes všichni chtějí, ne ? Já bych se bez toho klidně obešel. Jak moc budou doktorské zásahy reálné, jako v předchozí sérii se teprve uvidí, nicméně začátek velmi slušný. Individuální příběhy hrdinů se přizpůsobují době, na nic nečekají a také se hned rozjíždějí. Je nutné si přiznat, že toto je seriál pro široké publikum, a jako takový v sobě musí mít určité kompromisy a záměry. Lásky, nelásky, zrady i podvody. Seriálu to může škodit, ovšem buďme rádi, že se toho chytla ČT s Renčem. Adamec ať si zůstane u svých Pojišťoven a Cest. Zatím nevidím jediný důvod seriál nesledovat, lépe to v dnešní době asi už nejde. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálovém paskvilu nevidím nic jiného než poslední křeč naštěstí již bývalého vedení České televize - scénář na úrovni Ordinací v růžových zahradách obohacený o punc "světáckosti" nebezpečně hraničící s porevolučním filmovým panoptikem, naprosto bezradná práce se střihem a kamerou a stejně tak bezradní herci... A výběr dějových motivů raději ponechán bez komentáře, protože se mi někdy z toho, co se nám snaží seriál naládovat do hlavy zvedá kufr. Nevím zda to byl záměr, ale je určitě dobrý tah postavit tento nevzhledný relikt po bok prvních děl dvořákovských kreativních skupin (Cirkus Bukowsky, České století) a v ostrém kontrastu tak ukázat, jak nutná byka pronikavá změna organizace dramatické tvorby, i to, že se co se týče prvních vlaštovek stoprocentně osvědčila. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)
  • Při jednom natáčení, kterého se účastnili i skuteční záchranáři, byli profesionálové nuceni zasahovat u dvou skutečných případů, a tak byli herci mezi natáčením svědky profesionálních zásahů. (Olík)
  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)

Reklama

Reklama