Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o druhé světové válce a tenhle mi málem unikl (myslel jsem si, že Nova znovu dává tuhle Saharu) ale když jsem uviděl jméno James Belushi, tak mi došlo, že to asi bude něco jiného. Pak jsem si přečetl obsah a bylo vymalováno… :-) A musím říct, že mě tento film příjemně překvapil. Protože tohle není o bitvách, explozích a podobně (přeci jen, je to TV film a místy je to poznat). Tohle je o těch lidech, kteří ve válce bojovali. Je o těch lidech, kteří ve válce umírali. Jde to poznat SPOILER! při rozhovoru v jeskyni, před prvním útokem Němců. Ten rozhovor mi na chvíli připomněl film Zachraňte vojína Ryana (povídají si, odkud jsou a smějí se, i když ví, co je za chvíli čeká). Prostě a jednoduše, pokud chcete nahlédnout do vojákovy duše, tak si pusťte Saharu. Protože jak říkám, na TV film to je hodně dobré. ()

Jerryklicha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl snad tisíckrát, a pořád se na něj mohu koukat. Výborný herecký výkon Jamese Belushiho. Pointa je v tom, že parta vojáků brání studnu, ve které vlastně vůbec není voda. Akce, přestřelky, ale dokonce i humor v podání francouzkého vojáka, který vypráví vtipně, jak doma jedl sýr, pil víno a jedl k tomu cibuli :) ()

Reklama

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

WWII pomohol Nemecku prehrať Benito Mussolini. Jeho eskapády v Etiópii, Albánsku a najmä v Grécku a Severnej Afrike vyťažili nemeckú armádu tak, že nestačili na iných frontoch. Afrikakorps to zase len hasil po Talianoch. Pohľad z druhej strany ako a čo vymyslela Púštna líšky by bol zaujímavejší. Jedna fiktívna historka  Montyho armády realitu bojov nezmení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, že film neodpovídá historii. Ten film neni až tak moc o válce, ale spíš o osudech několika vojáků, co se ocitnou uprostřed pouště a dochází jim voda. Neni to žádný válečný velkofilm, kde má divák možnost vidět plno efektních explozí a záběrů z boje. Spíš je to docela minimalistický dílko s nepříliš známými herci (kromě Belushiho) a asi dost nízkym rozpočtem. Akorát je to zbytečně zdlouhavý. Ten film moh mít rozhodně kratší stopáž. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jim Belushi v jeho najlepšej role. Preto ho mám rád vo vážnych snímkach a nie ako komika. Tento dej príjemne odsýpal, akcia je tak akurát a nenájdete tu žiadne megalomanstvo, alebo priblblý americký pátos, ktorý v iných filmoch nezachránia ani známe tváre. V rámci žánru skutočný nadpriemer a to nemyslím len TV tvorbu. 2. svetová vojna, rozľahlá púšť, jeden americký tank, málo vody, jedna studňa, veľa Nemcov. V skutku slušná vojnová snímka. Hlavnou osou príbehu je boj o vodu. Tá tam má svoju strategickú úlohu. Človek by si mal vôbec uvedomiť, ako je táto tekutina vzácna, aj keď jej má nepreberné množstvo. Film Sahara je prevažne dobrodružným vojnovým príbehom a tvorcovia v ňom nerobia z hlavným predstaviteľov falošných akčných hrdinov. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama