Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 4

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (803)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě že se jedná o velmi podařený snímek, nicméně přiznávám, že chvalozpěvům o nejlepším akčním filmu všech dob zcela nerozumím. Respektive se domnívám, že fanoušci oceňují zejména brutalitu a přehledné souboje postavené zejména na obdivuhodných výkonech "herců" (v době, kdy už je hongkongský akční film poněkud za zenitem a akce v nekrvavých hollywoodských blockusterech stojí na kulometném střihu, to přeci jen určité osvěžení je). Vedení kamery je často velice efektní (hlavně v momentech, kdy je její pohyb motivován pohybem postav a jejich údery nebo při automobilové honičce v závěru), ale nijak výjimečným způsobem druhý Zátah natočený není. Stejně tak opěvovaný příběh se mi jeví jako dosti jednoduchý, přímočarý a neoriginální. Důraz na jeho vyprávění u mne navíc vedl spíše k nižší intenzitě okamžitého zážitku než mi dokázal poskytnou první díl, v němž se hrdina musel (doslova) prát stále s novými a novými hrozbami. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně intenzivní. Všechna čest choreografii, tohle se jen tak nevidí. I když mám ve finále pocit, že přímočaré herní pojetí z jedničky bylo pro daný kousek oproti komplexnějšímu z dvojky přeci jen atraktivnější. A taky bylo podstatně kratší. Příznivci žánru přesto padnou na zadek. Gareth Evans je tu za holku na všechno (scénář, režie, střih), je z něj nicméně cítit, že si tu plní jeden ze svých filmařských snů. Mafiáni, nájemní vrazi, kmotři, zkorumpovaní poldové a politici. A pak to přijde, tvůrci tlačí tak intenzivně na pilu, že divák nemá šanci všechny ty vymazlenosti zachytit, takže druhé zhlédnutí se přímo nabízí. Dívka s kladivy, chlapík s basebalovou pálkou, kovové trubky, nože, mačety, holé ruce, neuvěřitelně zvládnutý souboj v kuchyni. Kaskadéři se nebojí ničeho, už vůbec ne nějaké té naražené končetiny. A Evans? Nechejte ho dál plnit si svoje sny. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší mlátička od prvního Raidu, ale zároveň upgrade snad ve všem. Jednička byla krutá, ale měla blboučký děj a prostě jí, slovy sportovních komentátorů, chyběla kvalita. Na tohle evidentně měli více prachů a využili je na max. Bitky jsou fakt neuvěřitelně dynamický a opravdu hyperbrutální. Týpek třeba zarazí nešťastníkovi basebalku přímo do ksichtu naplocho a ta mu tam pak zůstane trčet :) Hodně se mi líbila např. i scéna, kdy majitel jakéhosi undergroundového pornobrlohu běží po stole a vy si říkáte, co tím sleduje a on najednou naprosto nečekaně proskočí sklem přičemž kamera jde furt s ním. Úplně vás to vtáhne do dění. Navíc to má i docela slušný děj. Fungovalo by to i bez těch bitek, jako klasická detektivka hongkongského typu. Jediné, co mi tam trošku drhlo bylo zbytečné intermezzo s vlasatym záporákem z prvního dílu. Každopádně na to jde koukat i bez znalosti prvního dílu. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že není možný napěchovat 150 minut akcí a tak přišel na řadu poměrně zajímavě vyprávěný mafiánský podtext jenže ten zase není možný slepovat dlouhejma akčníma scénama na efekt. Ve výsledku má tenhle film mnoho zdlouhovaých dialogů a akčních scén, který film naprosto zbytečně natahujou a berou mu údernost a svou táhlostí ztrací film na tempu. Závěrečný souboj je fantastický, něco takovýho jsem zřejmě ještě neviděl a už kvůli němu stojí za to tenhle film vidět, jen je škoda že na stejný úrovni jako je závěrečný souboj není celý film. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Panta rhei pomrdej aneb Absolutní meganámrd dvakrát neuplácáš. Po ultimativním, naprosto dokonalém a velkolepém vybíjení komárů v jedničce dostal velšký pastevec orangutanů přidáno a všichni příznivci lidoopího fistingu napjatě čekali, co z něj vyleze tentokrát. No, je to rozhodně řidší a více hnědé. Místo další nekompromisní vybíjené začal zpychnuvší Garet ukájet své skorsesovské ambice, ňahňat se ve Volavkách a Skrytých identitách, a tím pádem už Auvajs tolik nebolí, protože jej narouboval do stokrát omleté klišovité bajky, jenž by se dala s úspěchem nazvat „ Přičmoudlý Leonardo umí karate“. Ale ruku na pytel, ač je toho pošťuchování v té dvou a půl hodině tentokrát docela poskrovnu, je opět fantastické, brutální a téměř neuvěřitelně natočené. Takže kdyby se méně žvanilo a více adidas, nezajistilo by to sice indonéského Putraoskara, avšak spokojenějšího verbala určitě. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Při filmu nebyly použity žádné digitální efekty a ani žádná digitální krev. Režisér Gareth Evans prohlásil, že chtěl film natočit ve stylu "old school" a veškeré údery a kopy ve filmu jsou čistě realistické. Během natáčení probíhala minimální práce s technickým vybavením, pouze byla kontrolována rychlost a síla úderů, aby nedocházelo k destrukčním zraněním během natáčení. (Yoshitsune)
  • Ani jeden z herců se nenechal zastupovat kaskadérem, a to ani při automobilové honičce, která byla během natáčení fyzicky nejnáročnější a také nejvíce nebezpečná. (Yoshitsune)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama