Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 1

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem během úvodních minut vážně málem pošel nudou a celou stopáž mě iritoval vzhled Butlera i Westona. Butler s blonďatým melírem a Weston s blonďatou trvalou opravdu nebyli lidmi, na které bych se chtěl skoro dvě hodiny koukat. Kromě toho Weston podal poměrně nepřesvědčivý výkon. Příběh začal za něco stát až v okamžiku, kdy se mezi hrdiny vytvořil vztah učitel-žák a započal se náročný trénink, jehož stěžejní částí bylo především psaní třístránkových esejí. Chuť na serfování jsem po zhlédnutí nedostal, ale jako kvalitní reklama na tento sport film funguje obstojně. Mám rád příběhy o obrovské odvaze a nehynoucí touze posouvat hranice sportu někam výš. Tím spíše, pokud se o to hrdina pokouší navzdory nepřízni osudu. Vcelku nenápadný snímek, který se vám právě svojí nenuceností a přirozeností dokáže dostat alespoň malinko pod kůži. Moc pěkné záběry, kde je vynikající zejména posledních 20 minut. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn dráma, ktorá ale ničím moc neprekvapí a radšej vsádza na istotu. Dlhovlasí zarastený Buttler vyzerá divne ale je fajn a hodí sa tam, Jonny Weston a Leven Rambin možno vyzerajú ako s Twilightu, ale ich vzťah na to priestor (chvála bohu) nemá, more a vlny sú tak dobre natočené, že ani na všelijakých Diskaveričkách nič také neuvidíte a hudba je vlastne tiež celkom v pohode. Takže celý film je vlastne fajn. Pokial máte radi surfovanie a veľké vlny, tak vás to možno bude baviť. A pokiaľ vám veľké vlny nestačia je tu aj jedna obrovská, ktorá sa vola Mavericks. 80% - 4* ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silný a lehce stravitelný mix sociálního (melo)dramatu a sportovního dobrodružství, v němž se tvůrcům podařilo velice šikovně a nenásilně smíchat sportovní výzvu s životní odpovědí. Poselství možná není dvakrát objevné, leč je naprosto pravdivé, přičemž je podánou zábavnou, srozumitelnou a velice příjemnou formou [čtyři pilíře ;-)]. Napínavý závěr je pak sladkou třešničkou na nečekaně chutném dortu! Butler & Weston jsou výborní! 8/10! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film má své problémy. Je možná až moc přemýšlivý, moc se zaměřuje na neakční aspekty příběhu. Toho surfování zde mnoho není. Musíte se přenést přes spíše konverzační pasáž, abyste se dostali k vrcholu, ale já si myslím, že právě to sbližování Frostyho a Jaye stojí za to. Nejde jen o surfing, ale jde i o vztahy mezi lidmi. Ze surfování se nakonec dozvíte celkem dost, ale rozhodně ne tolik, abyste rovnou mohli skočit na prkno. Film ukazuje, že je to krásný i nebezpečný sport. Stejně tak krásné i smutné jsou osudy lidí, kteří ho dělají. Jay Moriarty je skutečnou postavou, stejně jako všichni ostatní. Jeho osud psal sám život a my se s ním seznamujeme na vrcholu sil, v době, kdy chtěl dokazovat kousky, na které by si netroufl ani starší protřelý surfař. V současné době už jeho sjíždění vln obdivovat nemůžeme. Snímek nám dá odpovědi na všechno a dovíte se o osudu jednoho odhodlaného muže. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na "prkně" jsem nikdy nestál, ale stejně na mne tenhle malý komorní film zapůsobil. Upřímně, čekal jsem klasické šablonovité sportovní drama. No a to jsem vlastně i ve výsledku dostal. Jenže Chasing Mavericks má zvláštní kouzlo. Snad za to mohou ty obrovité vlny, příjemné herecké výkony, nebo fakt, že jde o příběh podle skutečných událostí, ale Na divoké vlně na mne opravdu udělalo dojem a i když nejde o nějaké vrcholné dílo kinematografie, tak se mi vrylo do paměti. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama