Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tonda Banderas si tady hraje s lidskou dušičkou. Nejen, že Jonathan Rhys Meyers nehraje čistou hru, ale Tonda tady, coby spisovatel, jasně úřaduje a zřejmě neví, co s nově rozepsanou knihou. Takže si potřebuje trošičku vylejt vztek a přijít na nějakej parádní zakončovák. Škoda ale, že to co baví Tondu, nebaví jeho diváka. Spisovatel samotář je vděčný téma, ale s takovým přístupem dojde maximálně tak do důchodu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drobátko šílený irský kocour vs. španělský šedý myšák se sklony k sosání. Otázkou je, kdo z nich v horské chatě stojí hřbetem ke koutu a jestli tam s nimi nejsou liška a dudek! Banderas i Rhys Meyers do toho vkládají řemeslný nadstandard, ale z atmosféry jsem měl stejný pocit neautenticity, jako když se tvůrci snaží rekvizitami v podobě dopravních značek a červených nádob na kečup udělat z Itálie Spojené státy. Twisty nevadily. Chlast evidentně není jen slast, ale i drožka k múze. Co na tom, že tím jedním prstem bude scénář hotov tak za deset let.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller stojí s kvalitními herci. 1) Spoiler. Snímek se pokouší i o překvapení. Závěr zpochybňuje, že byl pachatel dopaden a ponechává nepozorného a nemyslícího diváka na pochybách o tom, kdo je vrah. 2) 57letý Antonio Banderas (spisovatel Paul) odvádí kvalitní práci a 40letý Jonathan Rhys Meyers (tulák Jack) je prostě neodolatelný...inu, jako vždy. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě čekám od černochů žalobu za název filmu, jelikož tohle zavání těžkým rasismem na nebohém motýlovi. Mělo se to jmenovat Afroamerický motýl, či nějak podobně korektně a určitě vznikne hnutí BBM (Blek Batrfláj Medr). Nu a k filmu - Antonia mám ráda, jelikož jako jeden z mála hrdinů staré gardy nevyčpěl a stále dokazuje, že umí hrát i si udržet figuru. Jeho spisovatele, co hledá příběh na dně flašky sem mu věřila rozhodně víc než Babišovy kecy o tom, jak vláda dělá vše pro naše bezpečí a v momentě kdy nabral stopaře sem se jala pozorně sledovat co bude a nebude. Ani nevím proč, ale zatímco většina lidí, se kterejma sem se o tomto filmu bavila, měla jasno v tom, kdo je vraždící svině, ve mně hlodal červík pochybností a tak sem zapnula mozkové závity (celé dvě buňky) a jala se pozorně sledovat náznaky, detaily a všechno okolo. Výsledek mého detektivního pátrání? Vrah je Antonio, Jack bude brácha nebo přítel nějaký z jeho obětí. Jak sem k tomu došla? Scéna kdy Antonio naskočí k borce do auta a Jack do nich pálí brokovnicí z metru a ...nic. Když to do auta nahulíte brokovnicí, tak to zanechá škodu. Takže Jack měl slepé náboje. Proč měl slepé náboje? Páč není vrah. "Zavraždění šerifa mimo záběr a opět brokárnou mi to potvrdilo. Tak sem se kochala a plácala po rameni jak sem chytrá nu a pak BUM...Hovno přítel či brácha, on je rovnou z FBI a jedou v tom všichni kolem a krásně chytili Antonia do sítě. Mno, alespoň sem uhádla kdo je vrah...BUM závěrečná scéna a krásné vytření si prdele nejen se mnou, ale se všema divákama. Tleskám a až si zase budu myslet, jak sem chytrá, tak si pustím Afroamerického motýla, abych si připomněla jak sem s noblesou šla za TP (Tupou Píču). PS: Stejně mohl vraždit, mně se taky občas zdá o holkách se kterýma spím právě proto, že s nima spím, takže třeba zas tak tupá nejsem. Každopádně někdo tam vraždil, to vím určitě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)
  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)

Reklama

Reklama