Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Tosi 

všechny recenze uživatele

McFarland je staromódní, rodinný, inspirující, srdečný film (snad jsem nic nevynechal), se sportovní tématikou, kde odhalení konce trvá asi první minutu, přesto byl dobrý a nenudil mě. Kevin se zdá našel na stará kolena svoji novou parketu ve sportovních filmech, inu proč ne, figuru má furt dobrou, chrup se zdá být rovněž v pořádku, takže klišé neklišé, vstávat a cvičit. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Vítej v McFarland, Blanco. Pokud si chceš získat jejich důvěru a pozornost, musíš mít velké srdce jako oni. Kevin Costner v roli, která mu opravdu slušela. Pěkný film a stojí za to přečíst si i pár rozhovorů se skutečným Jimem Whitem. Na společné fotce s Kevinem Costnerem mi připomíná Clinta Eastwooda. :-) ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kevinu Costnerovi tyto role sedí, je na ně dost charismatický. Celkový film mě ale až tak nenadchnul. Spíš takhle: U sportovních filmů začíná mé hodnocení zpravidla na třech hvězdách. A to z několika důvodů: 1) jsou inspirovány skutečnými událostmi, 2) pojednávají o vzácných lidských vlastnostech jakými jsou talent, píle, vůle a v neposlední řadě nezdolnost, 3) mají motivační charakter. Aby byl ale takovýto film na čtyři hvězdy, měl by mít něco, co mě chytí víc než uvedený základ. Každopádně je hezké vidět a vědět, že když člověk chce, tak má naději. I v zapadlém městečku, kde lidé skoro ztratili víru v něco víc než je jen otrocká práce na polích. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Kevin Costner si prostě umí vybírat dobré, pro-americké, náměty. Kluci běhaví tu evidentně žijí svůj americký sen. Nejlepší je moment, když vidím, jak na závodech vyhraje kluk, kterej má panděro jak já a předežene profesionální sportovce. Musí se nechat, že ten příběh má prostě jedinečného lidského ducha, který by měl jít vzorem všem, co svůj boj sami se sebou vzdali. Horší už je to s filmem samotným. Já z toho trošku cítil náběh na podobný film, jako jsou třeba Kokosy na sněhu, jenom mi tam ale chybělo více sympatických momentů, lepších scén a trošku větší důraz na legraci a ne, aby z toho tvůrci udělali klasický hollywoodský příběh plný velkých patetických momentů s americkou vlajkou v pozadí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Klasický americký sportovní biják. Konzervativní, s důrazem na rozmanité postavy s prim hrající silnou personou v podobě hlavního kouče, který dá dokupy sice nadané, ale řádně drzé fracky ze střední v jeden z nejúspěšnějších cross-country teamů 80. a 90. let. Díky neotřelému "mexickému" prostředí, které samo o sobě reprezentuje v tamějším podání vcelku zajímavé názory a postoje na život, je to až překvapivě uvědomělá záležitost, která ke konci bohužel trestuhodně ztrácí dech a stává se plnou klišé a typické "made in USA" cukrkandlové předvídatelnosti. Škoda absence nějakého většího zvratu, či srdcervoucího morálního dilematu. A ten potenciál tam byl ! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama