Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (102)

malylada 

všechny recenze uživatele

Dva bratři se díky krádeži auta dostávají do problému a mají nůž na krku, aby do týdne obrali mafiána o luxusní káry.Tak ve všech aspektech o dva levly horší, pokud bych měl srovnávat s Rychle a Zběsile. Praktiky je to vykrádačka uplně všeho, co jsme viděli ve slavné sérii. Krom hlavních postav bratrů jsou všichni otravní a zbyteční. Akční scény kolem aut příliš nenadchnou a před digitálními efekty radím zavírat oči, nicméně se pořád něco děje a film rychle utíka. Závěr je docela povedený a zvraty ke konci fungují slušně. Srovnal bych to tak s Need for Speed......5/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že Overdrive svými třemi * nadhodnocuji, ale jednou za čas se prostě setkám s filmem, u kterého sice vím, že ve většině ohledech nepatří zrovna mezi ty nejkvalitnější podívané, ve mně osobně nicméně i tak vyvolá pocit velmi příjemné lehkosti, nenáročnosti a zábavnosti, a to se mi stalo právě v tomto případě. Říkám si totiž, proč za každou cenu kritizovat a shazovat něco, co sice není úplně na nejvyšší úrovni, ale své zásadní poslání plní na výbornou, a to kvalitně pobavit. Extrémní rychlost je tudíž opravdu svižná jízda, která se navíc nemusí stydět ani za svou zápletku, jenž má spád, pár solidních zvratů, atmosféru, a nenudící a výrazné postavy, obsazené mladými, atraktivními herci, na čele se Scottem Eastwoodem, kterému přicházím čím dál víc na chuť a minimálně v mých očích svému tatíkovi Clintovi zatím ostudu v branži rozhodně nedělá. Příznivci automobilů zde pak navíc jistě prožijí nejeden orgasmus, a to i díky velice zdařile zpracované akci, odehrávající se též právě převážně na čtyřech kolech. Celé to pojetí je pak takové lehké, veselé, barevné, snažící se být neustále cool, a nutno podotknout, že se mu to i úspěšně daří, a tak mi nedělalo ani vůbec žádný problém, že je to i plné klišé, naivity a v mnoha scénách i nesoudnosti, pokud ale divák prostě hodí logiku za záda, odměnou mu bude opravdu funkční, povedená jízda. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ach můj bože, to je zas kverulantských keců. Chápu, že to není nějak extra výrazný film, lehko se ztratí, herecké sestava není moc přitažlivá, ale mě to přesto nečekaně sedlo. Takovou pohodovou oddychovku jsem dlouho neviděl. Příběhem to dost připomíná 60 sekund s Cagem (má srdcovka). Na to rozhodně tento Overdrive nemá, ale přesto ho do pekel posílat nebudu. K Rychle a zběsilé sérii bych to ale moc nepřiřazoval. Nyní k věci. Akce je tu celkem dostatečné množství. Ničím větším neoslní, ale je solidně natočena. Honičky, pár výbuchů, střílení – to vše je super. Herecká sestava je na tom už hůř, ale neurazí. Scott Eastwood je ze všech nejméně výrazný, ani v posledním FF mě absolutně nebavil. Děj je od počátku dost překombinovaný. Rozhodně jsem se v tom neztrácel, ale chvílemi jsem měl negativní pocity ohledně počínání obou stran záporáků. Dost mi to kazilo zážitek z filmu. Jenže konečná pointa byla pro mě tak nečekaná a skvělá, že jsem se hned ze špatných pocitů dostal. Takže proto dávám slabší, ale zasloužené 4*. Nenáročná oddychovka, na nic si to nehrálo, bylo to zábavné, tak proč být přehnaně kritický. Jen to mohlo mít víc nápadů a bohatší scénář. Jinak pěkný nadprůměr. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást nízkým hodnocením, není to vůbec špatné. Jasně, že herecké výkony skřípou a příběh je občas toporný a v závěru překombinovaný, ale dá se to přežít. Máte tu totiž víc luxusních aut než v Rychle a zběsile a ty veterány! Akce je dávkována rozumně a rozhodně se není za co stydět. Tempo je přesně akorát a ženské herecké role? Radost pohledět. Solidní 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Záporáci OK, kľukaté serpentíny Côte D'Azur parádne a duo holčín prebíja už len tváričkami veškeré plavkové osadenstvo Baywatchu (filmy som videl za sebou, amen). Ale scenár, hoci sa snaží o zvraty v súkolí väčšieho množstva strán, s ktorými alebo proti ktorým môžme byť, je lacné, nefunkčné béčko. Hlavne v porovnaní napríklad s Italian Jobom, ktorý mal navyše výraznejšie osobnosti v hereckom obsadení. Mladý Eastwood a Freddie Thorp patria do rolí siedmeho a ôsmeho padlého vojaka v druhej akcie šiestych Transformers. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V rokoch 1962 - 1964 sa vyrobilo iba 36 kusov Ferrari 250 GTO. V roku 2014 sa jeden z týchto automobilov predal za 38 miliónov dolárov, v roku 2016 požadoval majiteľ za jeden takýto kus dokonca 57 miliónov dolárov. Vozidlo, ktoré sa objavuje vo filme je replika postavená na základe Ferrari 250 GTE. Pre potreby filmárov ju zapožičal francúzsky zberateľ. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama