Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepší dokument o Adolfovi Hitlerovi. Sem tam sa nájde nejaké to zavádzanie, ale inak TOPka. Skutočné zábery sú tam neskutočné a vo vysokom rozlíšení. Tento dokument rovnako tak zachytáva obdobie pred vojnou, kedy Hitler vytiahol svoj národ z biedy a zastavil hladomor. Aj z toho dôvodu ho ľudia v mnohých krajinách sveta milovali. Seriál sa rovnako zaoberá tým, ako po prvej svetovej vojne Angličania a Francúzi šikanovali nemecký ľud a práve oni zapríčinili v Nemecku hladomor, pretože sa zatvárali fabriky a továrne. Asi tým najlepším je moment, kedy sa hovorí o tom, ako sa Anglicku a Francúzsku (najväčším kolonizátorským krajinám) nepáčilo, keď si Nemci a Slováci prišli do Poľska po časti krajiny, ktoré nám Poľsko ukradlo a tak Anglicko a Francúzsko vyhlásilo Hitlerovi vojnu. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Kompletní informace o tom, jak se Hitler dostal k moci, končí se zde v roce 1936, takže válečná léta zde nejsou, ale na to je mnoho jiných dokumentů (navíc ještě ve stejném cyklu, i když rok vzniku 2.světové války je dříve). Samozřejmě jsou zmínění i ty, kteří byli vedle něj a bez kterých by to nešlo. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Úderný, rychle plynoucí dokument. Koukala jsem jako blázen, že Hugo Boss šil esesákům uniformy a Henry Ford jim věnoval svoji tržbu za Německo a auta. Dokonce mu i pomohl jakýsi pilot letadel...Nikdy v životě nepochopím tak ochromující blbost - chcete-li víru v někoho tak nevyrovnaného a psychicky labilního jako byl Hitler. Jak může někdo dvakrát bezhlavě vstoupit do války aniž by vyhrál? Jak mohl být německý národ tak zahleděný do sebe a nechat si namluvit, že jako árijci(mimochodem naprostým neárijcem dost možná s židovskými kořeny)jsou něco víc než zbytek světa....Dost by mě zajímal třeba dokument ve kterém by se vyjádřili Němci nyní jaký mají postoj k válčení a jestli by se do něčeho podobného pouštěli a proč... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je skvěle rozpracovaná studie nejen válečného zločince Adolfa Hitlera, ale i zrůdného antisemitského národního socialismu. Komu ještě pořád není jasné, proč začala druhá světová měl by tuto Apokalypsu (která skvěle doplňuje http://www.csfd.cz/film/275830-apokalypsa-2-svetova-valka/ vidět. Ta poválečná frustrace lidí ve vykastrovaném a vyrabovaném německu musela být strašná. Ale ona podobná bída byla i v Anglii a Francii o čemž se tu moc nehovoří. Naštěstí se spojenci po druhé světové válce z této chyby poučili a tak obnova Německa a Japonska počala probíhat prakticky okamžitě po válce. Stejně jako u všech kolorovaných dokumentů si člověk obyčejným převedením obrazu do barev mnohem více uvědomí detaily. Dokument působí autentyčtěji a je blíže divákovi, než nějaké praskající černobílé dokumenty plné kazů. Jen by mne zajímalo to Hitlerovo charizma. Už jen když ho vidím i s těmi jeho pochodujícími hajlujícícmi panáky a srandovními standardami ve stylu dávného Říma, poslal bych na něj letku Lancasterů s kontejnery s fosforem.... Nutno pouštět ve školách! * * * * * ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Francouzi se zase předvedli a po skvělém seriálu Apokalypsa 2.světová válka nám tentokrát naservírovali životopisný dokument skopčáckého hajzla Adolfa Hitlera. Mnoho nových zajímavých informací a poznatku od úplných začátků hnědokošiláčů, až po vynucení si absolutní moci, kdy se celé Německo zahalilo do diktatůry, která sebou brzy zatáhla do války celý svět. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama