Reklama

Reklama

Apokalypsa První světová válka: Verdun

(TV film)
  • Česko Apokalypsa Verdun (více)

Obsahy(1)

Skvěle restaurované a kolorované archivní záběry nás zavedou do ohniska jedné z největších bitev všech dob. Na ploše 100 čtverečních kilometrů během 300 dní přišlo o život nebo bylo raněno na 700 000 vojáků. (National Geographic)

Recenze (16)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Bojovalo 2,5 milióna mužov a 740 tisíc z nich bolo zabitých alebo zranených s trvalými následkami. –––– Verdun ako symbol vojnového šialenstva a utrpenia. Francúzski tvorcovia o tejto mnohomesačnej bitke vytvorili extra dokument ako súčasť projektu Apokalypsa. Niektoré zábery a texty sa opakujú zo seriálu Apokalypsa: 1. svetová vojna, ale to sa dá všimnúť len pri sledovaní krátko po sebe. –––– Víno dodáva guráž mužom na fronte, ktorí potom o to ochotnejšie umierajú za vlasť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný speciál v rámci cyklu APOCALYPSE, sérii výjimečné předně sbírkou kolorizovaných dobových záběrů. Předmět je tu téměř rok dlouhá bitva o historicky významné městečko Verdun, která byla němci záměrně navržená jako maximální masomlýnek, stála stovky tisíc mrtvých a změnila vše kolem v totální Mordor krajinu - impozantní peklo na zemi, přesně jak na obrazu od Lerouxe. Přesto, že podobně tvrdých táhlých střetů byla v první světové řada, pro mě byl právě Verdun asi vůbec nejzajímavější pasáží z vyprávění Dana Carlina a tady to fajn doplňek o vizuál. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Dokumentů z 2.světové jsem už nějak přehlcen. Ale tohle je jiná. Hned po předchozím Apokalypsa: 1. světová válka je tenhle druhý nejlepší mezi dokumenty na toto téma. Tohle je 2dílná sbírka kolorovaných dobových záběrů na obě válčící strany těsně před a během 10i měsíční té tzv. opotřebovávací bitvy u Verdunu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hrůzostrašná bitva, jejíž vžitý název dle lokace, kde se odehrála, dodnes představuje synonymum pro masakr, zmar a válečnou vřavu. Povedený dokument, který dosti detailně rozebírá veškeré dění kolem Verdunu a německé operace Gericht. Tolik příběhů je známých z nejrůznějších bitev 1. světové války a žádný z nich si filmoví tvůrci nejsou schopni vzít a kvalitně jej zfilmovat... Je to škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celá sága Apokalypsa je výnimočné dielo a toto za ním nezaostáva. Až sa zastavuje dych, keď sa pozeráte na mužov v modrých francúzskych farbách, ako si fajčia v zákope alebo sa usmievajú do kamery a tešia sa na to, čo ich čaká. A čaká ich už len to, že už nebudú. Takéto dokumenty treba vysielať v školách, aby sa študenti nielen niečo naučili, ale aby sa im vojna nezdala taká vzdialená. A hlavne, aby sa im hnusila a nikdy ju nechceli zažiť. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama