Reklama

Reklama

Nebe a led

  • Francie La Glace et le ciel (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Luc Jacquet (Putování tučňáků) ve svém novém celovečerním dokumentu popisuje sérii dobrodružných cest francouzského polárníka a vědce Clauda Loriuse na Antarktidu, které vedly až k objevení a popsání jevu, dnes dobře známého jako „globální oteplování". Na příběhu odvážného vědce a jeho přelomového objevu ukazuje režisér, jaký dopad může mít chování člověka na budoucnost naší planety. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (27)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi led, budete mít rádi i tenhle dokumentární snímek, který krásně ukazuje, jak i ledová krajina dovede být nádherná, jak je proměnlivá, jak je krásná. Jasně, asi se tam každý nepožene, ale dokument ukazuje, jak je naše Země krásná ve všech ohledech, a jak jsou zde lidé, kteří ji chtějí poznávat a ne ničit. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Dojemný, úprimný a veľmi jednoduchý film, ktorý vás donúti zamyslieť sa nad ekológiou viac ako hociaký iný film. Archívne zábery z Antarktídy, ktorých tam je asi 80 percent z toho robia kvalitný survival. Je to dielo, ktoré vás privedie do úžasu už len pri pomyslení ako to vôbec dokázali v takej zime natočiť. Prístupným spôsobom to laickému publiku priblíži zmysel polárnych výprav a vysvetlí, aké bolo vŕtanie do ľadu dôležité. Je to postavené na sugestívnom komentári a nadmieru dobre spravenej hudbe. Oplatí sa vidieť v kine, kým to tam vôbec je, lebo film s takýmto reklamným potenciálom tam dlho nebude. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Problematika ma samozrejme zaujíma, nie som totiž z Marsu, ale mám svoj domov práve tu kde ukázané prebieha. Som rada, že už aj tieto nádherné a velkolepé dokumenty začínajú byť viac EKO. Je to potrebné, nestačí ukázať len to krásne pozlátko, ak má mať dokument hodnotu musí ísť do hĺbky, čo sa v tomto prípade aspon čiastočne podarilo. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Dokument so srdcom. To sa tak jeden dědek štveral po kopcoch a ľadoch na Antarktíde, rozprával príbeh svojho (skutočne pestrého) života a ja som bol nešťastný jednak z toho, kam to speje s planétou, a dvak z toho, že ja v jeho veku budem sediac na kolečkovom kresle rozjímať tak maximálne nad svojimi plodnými rokmi v kancli. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Funkční, chytrá a decentní eko-uvědomka (schválně se vyhýbám slovu agitka, protože film se trpělivě snaží stavět svojí message na Loriusových nezpochybnitelných výzkumech), která hladí po srdci příběhem dobrodružného vědce a jeho celoživotního výzkumu a přitom buduje trudomyslnost nad výsledky jeho bádání. Což je prakticky stejná směs pocitů, jakou v současnosti Clause Lorius prožívá. Snad jen těch tichých detailů na moudrou mlčící tvář do dáli hledícího starce mohlo být o padesát míň. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • V roku 2015 tento film uzatváral 68. ročník MFF v Cannes. (MikaelSVK)

Související novinky

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Reklama

Reklama