Reklama

Reklama

Země z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Na ptačích křídlech kolem světa (více)
TV spot
Velká Británie, 2011, 6x52 min (Alternativní 90 min)

Režie:

John Downer

Scénář:

John Downer

Hudba:

Will Gregory

Hrají:

David Tennant
(další profese)

Obsahy(1)

Naše planeta z ptačí perspektivy i přímo z kamer umístěných na jejich těle! Nevídaná a úchvatná podívaná v dokumentu z kolekce BBC Earth... Snad každý z nás sní, že jednou poletí jako pták a vznese se silou svých křídel do oblak. Skutečnosti se ale nic nevyrovná. V tomto cyklu si ukážeme naši planetu, jak ji vidí ptáci, kteří na svých cestách oblétnou celý svět. Spatříme úchvatná přírodní představení. Budeme s ptáky překonávat drsné podmínky. A získávat tvrdě zaslouženou odměnu. Takto vypadá svět prožitý na křídlech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

BBC se opět vyznamenala. Zatím hodnotím po prvním dílu. Suprový komentář, vysoká kvalita a nádherné a okouzlijící záběry, spoustu zajímavostí, vizuálně úžasné, dostali mě hlavně přelety hus a část s orlem. Záběry z ptačí perspektivy jsou opravdu skvělé a rozhodně budu sledovat dál. BBC si to zaslouží, protože ještě nikdy neudělala horší dokument než na ****. Věnujte tomu čas. A originál s Tennantem taky musí být bezva. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2019) V rámci předozvěn a samotného festivalu AFO jsem měl možnost (dvakrát) zhlédnout úžasný dokument, který nabízí divákům unikátní a nevídané záběry ze života ptačích obyvatel naší planety. Kdo z nás někdy nesnil o tom, že létá či by chtěl létat. Díky tomuto filmu se to člověku v kině - a navíc ve 3D formátu - téměř splní. I když byla na festivalu promítána zkompilovaná varianta, tak i přesto se divákovi dostalo uceleného příběhu. Líbilo se mi, že tvůrci zakomponovali do děje i jiná, neptačí zvířata - viz létající manty, nenasytný plejtvák či hodující medvědí rodinka - čímž film nabyl na širším záběru a míře poznatků ze zvířecí říše. ()

Reklama

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si rozdělit dokumenty na dvě kategorie : 1) dokumenty od BBC, 2) ty ostatní. Už tolik let se tvůrci BBC činí a vytváří vlastní kategorii nadprůměrných dokumentů. Tenhle další přírůstek to jen potvrzuje. Pro mě je to absolutní vrchol kameramanského umění. Nádherné záběry se střídají jeden za druhým a vy ani nestačíte tu nádheru pochytit. Udělit z ptáků kameramany byl nápad, který tenhle seriál pozvedl do další dimenze. Rozsáhlé bažiny Jižní Ameriky, Himálajské pohoří, útesy Doverské to vše a ještě mnohem a mnohem víc z ptačího pohledu je něco tak nádherného...to se nedá popsat. Ruku v ruce s tím jde perfektní komentář, který jen tak lehce podbarvuje vizuální vjem - žádná zbytečné a nudné informace o vylučovací soustavě čápů, jen to, co je v daný moment důležité - příjemný hlas vám řekne, co zrovna vidíte, pak se zase odmlčí a vás už nic neruší. U mě jasných 6* :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britská BBC to je prostě královna dokumentů. Tohle se musí vidět, to nejde popsat. Vždycky se mi líbilo létání v sestavě, ale letět jako vedoucí wingu bernešek :-) to je asi zážitek ještě o level dál. Díky těmto dokumentům odhalujeme další a další fascinující momenty života zvířat. Můžeme se díky moderním technologiím podívat tam, kam jsme dříve nemohli. Jsme fascinováni, okouzleni, žasneme nad úžasností a rozmanitostí druhů i jejich chováním a instinkty... Ale to je zavazující. Pokud to tak obdivujeme, měli bychom to všichni chránit. Každý den přispět svým dílem k ochraně přírody. Třeba tím, že si nekoupím vodu v PET láhvi, nebo alespoň tím, že tu láhev pak hodím do tříděného odpadu... Dávám plný počet hvězd a kdyby jich šlo dát 6, tak bych je dal. * * * * * ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Po všech těch překrásných dokumentech z BBC, který jsem v posledních letech viděl, už nemám větší očekávání, že by mě něco mohlo zaujmout. Zvlášť pak tehdy, když je to dokument zaměřený výhradně na pitomý pipiny. No to jsem tedy čuměl. Záběry říčních delfínů, honících ryby po břehu či orlů, hrajících v letu házenou, jsou výjevy, který ve mně asi zůstanou dlouho. Žasnul jsem a těším se na další díly. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pre osvojenie malých husí kameramanom už od vyliahnutia tak, že ho budú považovať za matku, je použitý pojem imprinting (vtištění) - rovnaký pojem bol použitý napríklad aj vo filme Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011). (Autogram)
  • Časť tohto kŕdľa husí pri nakrúcaní v New Yorku odletela do mesta a našli ich vysielačkou až po niekoľkých hodinách v miestnom parku. (Autogram)
  • Pre zábery letiaceho kŕdľa divých husí zblízka bol vychovaný kŕdeľ „zdomácnených divých“ husí od vyliahnutia tak, aby boli naviazané na kameramana a nebáli sa blízkosti ultraľahkého lietadla s hlučným motorom. (Autogram)

Reklama

Reklama