Reklama

Reklama

Země z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Na ptačích křídlech kolem světa (více)
TV spot
Velká Británie, 2011, 6x52 min (Alternativní 90 min)

Režie:

John Downer

Scénář:

John Downer

Hudba:

Will Gregory

Hrají:

David Tennant
(další profese)

Obsahy(1)

Naše planeta z ptačí perspektivy i přímo z kamer umístěných na jejich těle! Nevídaná a úchvatná podívaná v dokumentu z kolekce BBC Earth... Snad každý z nás sní, že jednou poletí jako pták a vznese se silou svých křídel do oblak. Skutečnosti se ale nic nevyrovná. V tomto cyklu si ukážeme naši planetu, jak ji vidí ptáci, kteří na svých cestách oblétnou celý svět. Spatříme úchvatná přírodní představení. Budeme s ptáky překonávat drsné podmínky. A získávat tvrdě zaslouženou odměnu. Takto vypadá svět prožitý na křídlech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (35)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2019) V rámci předozvěn a samotného festivalu AFO jsem měl možnost (dvakrát) zhlédnout úžasný dokument, který nabízí divákům unikátní a nevídané záběry ze života ptačích obyvatel naší planety. Kdo z nás někdy nesnil o tom, že létá či by chtěl létat. Díky tomuto filmu se to člověku v kině - a navíc ve 3D formátu - téměř splní. I když byla na festivalu promítána zkompilovaná varianta, tak i přesto se divákovi dostalo uceleného příběhu. Líbilo se mi, že tvůrci zakomponovali do děje i jiná, neptačí zvířata - viz létající manty, nenasytný plejtvák či hodující medvědí rodinka - čímž film nabyl na širším záběru a míře poznatků ze zvířecí říše. ()

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si rozdělit dokumenty na dvě kategorie : 1) dokumenty od BBC, 2) ty ostatní. Už tolik let se tvůrci BBC činí a vytváří vlastní kategorii nadprůměrných dokumentů. Tenhle další přírůstek to jen potvrzuje. Pro mě je to absolutní vrchol kameramanského umění. Nádherné záběry se střídají jeden za druhým a vy ani nestačíte tu nádheru pochytit. Udělit z ptáků kameramany byl nápad, který tenhle seriál pozvedl do další dimenze. Rozsáhlé bažiny Jižní Ameriky, Himálajské pohoří, útesy Doverské to vše a ještě mnohem a mnohem víc z ptačího pohledu je něco tak nádherného...to se nedá popsat. Ruku v ruce s tím jde perfektní komentář, který jen tak lehce podbarvuje vizuální vjem - žádná zbytečné a nudné informace o vylučovací soustavě čápů, jen to, co je v daný moment důležité - příjemný hlas vám řekne, co zrovna vidíte, pak se zase odmlčí a vás už nic neruší. U mě jasných 6* :) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Britská BBC to je prostě královna dokumentů. Tohle se musí vidět, to nejde popsat. Vždycky se mi líbilo létání v sestavě, ale letět jako vedoucí wingu bernešek :-) to je asi zážitek ještě o level dál. Díky těmto dokumentům odhalujeme další a další fascinující momenty života zvířat. Můžeme se díky moderním technologiím podívat tam, kam jsme dříve nemohli. Jsme fascinováni, okouzleni, žasneme nad úžasností a rozmanitostí druhů i jejich chováním a instinkty... Ale to je zavazující. Pokud to tak obdivujeme, měli bychom to všichni chránit. Každý den přispět svým dílem k ochraně přírody. Třeba tím, že si nekoupím vodu v PET láhvi, nebo alespoň tím, že tu láhev pak hodím do tříděného odpadu... Dávám plný počet hvězd a kdyby jich šlo dát 6, tak bych je dal. * * * * * ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vždycky když už si myslím, že už mě moderní dokumenty nemohou ničím překvapit, přijde něco jako právě Earthflight, co mě svou krásou dojímá a vyráží mi dech. Detailní záběry ptáků v letu v obraze ostrém jako břitva, záběry pořízené kamerami umístěnými na ptácích, kongeniální hudební doprovod a jako bonus pro mě komentář Davida Tennanta. Přesto mám výhradu, jakožto sledovatel si nemohu nevšimnout, že některé nápady (krokodýli lovící pakoně, žraloci lovící tuleně... a pár dalších) jsou téměř zkopírovány z Planet Earth, Great nature Events apod. To se mi moc nelíbí, na druhou stranu toho nového, mimořádného a nádherného je v sérii tolik, že stejně musím dát plné hodnocení. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Umiestniť kameru na chrbát alebo brucho divej husi, supa alebo orla bol geniálny nápad. Rovnako aj byť s ultraľahkým lietadlom a kamerou ich členom. Môžeme sa tak stať na vlastné oči členom migrujúceho kŕdľa husí alebo obávaným lovcom. A zistíme, že ani v jednom prípade to nemáme celkom jednoduché. V tomto seriáli je všetko filmársky dotiahnuté do dokonalosti skombinovaním úchvatných záberov so skvelými príbehmi a výborným komentárom. --- Posledná časť seriálu bola venovaná spôsobu natáčania, teda film o filme. Až teraz som dokázal pochopiť, ako vôbec mohli niektoré zábery vzniknúť a koľko práce a príprav to stálo. V niektorých prípadoch týždne na vystihnutie záberov, v iných mesiace výchovy od vyliahnutia mláďat a niekedy aj roky čakania na vhodnú konštaláciu letovej prevádzky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na zábery preletu nad Londýnom museli tvorcovia čakať dva roky na povolenie úradmi a podarilo sa to až pri príležitosti leteckej prehliadky. (Autogram)
  • Pre zábery letiaceho kŕdľa divých husí zblízka bol vychovaný kŕdeľ „zdomácnených divých“ husí od vyliahnutia tak, aby boli naviazané na kameramana a nebáli sa blízkosti ultraľahkého lietadla s hlučným motorom. (Autogram)
  • Pre osvojenie malých husí kameramanom už od vyliahnutia tak, že ho budú považovať za matku, je použitý pojem imprinting (vtištění) - rovnaký pojem bol použitý napríklad aj vo filme Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011). (Autogram)

Reklama

Reklama