Reklama

Reklama

Vlak - Priecestie života

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Slovensko, 2012, 11 min

Režie:

Michal Mohl

Obsahy(1)

Dráma s názvom Vlak je príbeh obyčajného študenta vysokej školy. Martin Domanovský, ako hlavná postava, musí riešiť zároveň zlú finančnú situáciu, pretože žije sám s nezamestnanou matkou. Napriek svojej snahe ho však zo školy vylúčia a hlavná postava sa snaží nájsť východisko z tejto situácie. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Na studentský film musím pochválit, pro mne, skvělou kameru za kterou by se nemusel stydět i celovečerní film. Taktéž hudení podklad byl velice příjemný. Sám snímek pouzakuje na větší rozmah sebevražd v dnešní době a závěrečná slova jsou o tom dosti vypovídající a také dobře zvolena. Martin Domanovský v hlavní roli působí sympaticky, jen trochu více emocí a uvěřitelnosti mi, jako v celém filmu, scházelo, což je škoda. Nicméně i tak svou vypovídající hodnotu snímek určitě má, bohužel nedokáže zasadit tu "herdu" uvědomění, jakou by svým tématem měl a jakou divák potřebuje k tomu, aby se nad ním pozastavil a ne jen ohodnotil a posléze na něj zapomněl. K tomu měla napomoci právě ta chybějící emočnost snímku, kde by se divák dokázal vžít do postavy a jeho "východisko ze situace" díky tomu více prožíval a ne jen mu nezaujatě přihlížel bez jakéhokoli strachu či obav o ní. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Snaha bola, zámer naplnený z ďaleka nebol. Je sympatické, že niekto sa pozastavil nad témou sebevráž, avšak záverečné slová mali väčšiu silu ako samotný príbeh, ktorý vyznel fádne, umelo a bez emócií. Dokonca som sa v tých jedenástich minútach dokázal nudiť. A to už je čo povedať. A ani výkon "herca" mi neprišiel presvedčivý a uveriteľný. */** ()

Reklama

Reklama