Reklama

Reklama

Válečníci roku 2072

  • Itálie I guerrieri dell'anno 2072 (více)
Trailer

V dystopické budoucnosti musí v Římě vězni bojovat na život a na smrt jako gladiátoři na motorkách. V přímém přenosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hororový klasik Fulci zabŕdol do tematiky gladiátorov budúcnosti a produkuje to Troma. Rozhodne zaujímavý vizuál, páčili sa mi všetky zábery na modelček futuristického Ríma a hromady oslepujúcich svetiel, ktoré o pár dekád predbehli Džejdžejove vesmírne lens flare orgie v Star Treku. Problémom je tradične nie práve úderný dej, kde sa hodinu čaká než vôbec na nejaký zápas v aréne dôjde a dovtedy to tlačí len akúsi halucinačnú drámu o sadistickom bacharovi tortúrujúcom odsúdencov lejzrovými sprchami zo svojho obušku. V poslednej pol hodine sa konečne rozbehne béčková motorkárska verzia Ben Hurovských záprahov, kde sa sekajú hlavy a griluje plameňometom. Fred Williamson je tu bohužiaľ dosť na hovno, čím myslím že jeho rola nemá valný význam a záver bol tiež taká halucinačná nechytačka. Ó a páčil sa mi ústredný, synťákovo-gitarový hudobný motív. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Takhle nudnou hovadinu jsem tedy nečekal. Jediné co mě na této zdlouhavé, rádoby-futuristické podívané zaujalo byly role/roličky kultovních veteránů jako Fred 'Hammer' Williamson, Fulciho kmenovec Al Cliver a Claudio Cassinelli který má účes alá Leonard Nimoy! Ortolanimu 80tkové syntezátory příliš nesluší a přestože se Fulci snaží uplatnit co nejvíce svých trademarků tak jaksi zapomněl na drajv. Samá světýlka , lasery a podobné hovadiny ze kterých mě akorát pálilo v očích. No a brutalita jaksi také není. Slabota. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Má to naprosto kouzelné miniatury futuristického Říma, zábavně špatné herecké výkony a enormní brakový potenciál, který ale bohužel nebyl vytěžen. Ono je to totiž zároveň i dost úmorné a ve scénáři se celý čas účelově chodí kolem horké kaše a moc mluví, aby se ušetřilo na akčních scénách, na které divák marně čeká. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Když se Fulcimu a spol. přestalo tolik dařit na poli hororu, zkusili to občas i v jiných vodách. Třeba dobrodružné fantasy Conquest (1983) nebo právě toto futuristické sci-fíčko o gladiátorech na motorkách, které distribuovala nechvalně známá společnost Troma (The Toxic Avenger 84'). Zvláštní spojení, zvláštní film. Trash jak blázen, nemaskovaná lacinost a audiovizuální fetišistické orgie. Fulci má vše pevně po kontrolou a jeho rukopis je zkrátka nezaměnitelný. Dále musím zmínit naprosto brutální, skutečně nadčasový soundtrack Rize Ortolaniho (Don't Torture a Duckling 72', Cannibal Holocaust 80'). Kdo miluje syntezátorovou hudbu ve stylu osmdesátých let, patrně si bude během projekce ustříkávat. Určitě potěšily známé tváře herců a pobavilo velké množství typických fulčovin, jako jsou různé smrtelné nehody, dekapitace, uhoření a jiné taškařice. A k tomu dokonce i několik ponurých pasáží, skoro jako vystřižených z nějakého mistrova soudobého hororu. Doporučení ale směřují pouze k fanouškům béčkových braků a znalcům Fulciho tvorby, náhodný ani kvalitní akce chtivý divák tady asi moc nepochodí. Zvlášť, když měli Lucio s Dardanem Sacchettim během psaní scénáře ve fajfce evidentně něco jiného než tabák. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pomerne ťah vedľa. Ja som sa necítil komfortne, herci sa evidentne necítili komfortne a maestro Fulci sa rozhodne necítil komfortne. Čo sa tvári ako príjemná osemdesiatková oddychovka plná neónov, kvalitných syntetizátorových zvukov a hlúpych dialógov je v skutočnosti nudný a ťahavý príbeh, ktorý nemá čím nadchnúť. Zatiaľ najslabší film od Fulciho čo som videl… ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Pôvodný názov filmu je I Guerrieri Dell' Anno 2072, ale rok uvedený v názve sa mení podľa krajiny, kde bol titul uvedený. vo Veľkej Británii bežal pod názvom Rome 2033 - The Fighter Centurions a prvé talianske vydanie na VHS nieslo názov I Guerrieri Dell' Anno 2079. (beso74)

Reklama

Reklama