Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 13
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 13

Recenze (143)

erased 

všechny recenze uživatele

...aneb jak Gilmorova děvčata přišla o iluze. Stylově jde o prakticky stejně ulítlou konverzační vztahovou komedii plnou vztahů, ale zároveň s tím se autorce a hlavní postavě v jedné osobě podařilo obsazením i typově namalovat snad nejuvěřitelnější a realitě nejbližší obrázek malého kroužku podivných přátel jedné generace, který se kdy na televizních obrazovkách objevil. Na to vše je navíc navršena vrchovatá porce nekonvenčního humoru, který si nebere servítky prakticky s ničím, a zároveň díky těm skvěle napsaným a zahraným charakterům nepůsobí nijak nepatřičně a umožňuje jim se díl od dílu rozvíjet. V tomto zavrávorala pouze druhá série, kde se vztahy dostaly do bludného kruhu a zároveň s tím se exhibice Leny Dunham (ať už autorská nebo herecká) vymkla jakékoli kontrole, ale ke třetí řadě se vracelo o to líp, že se v ní ta lehkost a nadnesenost vrátila zpátky na planetu New York. Hlavně proto jsem si po nadšení z premiérové řady konečně dokázal připustit, že v celém seriálu vlastně není ani jedna bezvýhradně sympatická postava (spíš naopak, ale není to tak s většinou lidí, které dobře známe?), takže jsem se konečně sžil i s tou do té doby často až krajně otravnou Hannah. Čtvrtá série je nicméně zase o kousek jinde. Uvěřitelný vývoj postav i vtip si zachovává, ale přestože baví stále stejně dobře, nové pojetí epizod mi úplně nesedlo. Protože se toho na omezeném prostoru desíti půlhodinek rozjíždí opravdu hodně, ať už s původními nebo novými postavami, nejednou se zdá, že by současnému scénáři sedla odlišná forma. Kvůli té aktuální totiž nejednou historky z New Yorku a Iowy vypadají jako náhodně poslepované epizody různých sitcomů. Zábava to je vždy bezezbytku perfektní, a ulítlostí pořád jede v duchu celého seriálu, jenže vzhledem k počtu postav a příběhů začíná být patrné, že si autoři buď ukousli příliš velkého sousta, nebo je omezený prostor začíná brzdit. Každopádně stále platí že jde o v současné podobě rozhodně jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší projekt HBO. "...and then he started dating you and I realized his issues were way more complicated than being gay." ()

Shedom 

všechny recenze uživatele

Liečba šokom. Len pre silne vnímavých jedincov so zmyslom pre sebareflexiu. Nádherne kruté, nekompromisne úprimné... Skvelým pozorovacím talentom a nikoho nešetriacim podaním reality mi Lena Dunham pripomenula tvorbu dua Gervais-Merchant. Prvá séria 100%. Absolútna fascinácia, svieži závan, ktorý znesie málokto. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Pilot ma síce vôbec nepresvedčil, ale ako diely pribúdali, začal som si uvedomovať kvality seriálu. Lena Dunham je ako mladá, tak aj neskutočne talentovaná a svetu predstavila jeden z najotvorenejších a najúprimnejších pohľadov do sveta mladých dievčat. Nebojí sa experimentovať, k postavám sa stavia zodpovedne a humor nachádza tam, kde by ho málokto objavil. Navyše, všetka tá nahota, sex a "vyberaný" slovník nie sú vôbec účelové - Girls je projekt, ktorý je oveľa chytrejší, než sa na prvý pohľad môže zdať. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem přišla na to, co je největším problémem nás žen. A není to nerovné postavení na trhu práce, ani to, že dostáváme menší platy za stejně vykonanou činnost, dokonce nemám na mysli ani tu skutečnost, že jsou ženy zneužívány jako otrokyně na domácí práce (sláva mužům těm, kteří si nemyslí, že by je vysavač mohl kousnout). Eé, nejhorší pro dívčino ego jsou vyprané džíny. Je to neuvěřitelné, ale něco, v čem jste se ještě včera mohly v pohodě ohnout, se přes noc změní v poměrně slušnej mučící nástroj. Vo nervy je, už se do nich napasovat, obvykle se zaseknou někde v půlce stehen a né a ne se pohnout, když maj trochu rozumu tj. streče, tak zhruba na desátej pokus povolí a nastává další šílenost - urputná snaha se do nich zapnout. Například já se napřed snažím zatáhnout bříško, pak ze sebe vyfouknu všechen vzduch, a když pořád knoflík a dírku odděluje propast pěti centimetrů, tak zkusím osvědčený trik, tedy oblíknout si ty ďáblovo kalhoty vleže. To zafunguje prakticky pokaždý, ovšem, jestli se to vyplatí, to je věc druhá, takto zapnuté džíny o sobě dávají vědět prakticky celý den, ať už tím, že můžete zobat pouze zrní, nebo tím, že si v nich nelze sednout. Ještěže módní bůh nabídl nám ženám prostřednictvím teleshoppingu pomocnou ruku v podobě zeštíhlujících džegínů, aleluja! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejdivnější seriál ever! Odehrává se to sice v současnosti, ale kdyby občas holky neprohodily zmínku o facebooku nebo netweetovaly, vypadalo by to spíš na prekérní osmdesátky - jen ta podnikavá dívka chybí. Navíc se jedná o seriál se spoustou hodně divného sexu, takže představy o normálním a harmonickém vztahu opět berou za své! PS: Jemima Kirke je skutečně poník! ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Jména čtyř hlavních postav Hannah Horvath (Lena Dunham) , Marnie Michaels (Allison Williams), Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) a Jessa Johansson (Jemima Kirke) jsou aliterační. (zuza99)
  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama