Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer

Recenze (82)

italka63 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle mohu říci -seriál, co je pro mně, bude se mi líbit. Nic přehnaného, bez falešné statečnosti a velkých gest.Prostě hasičská stanice se vším všudy, prací i civilním životem. Těším se na další díly.Po shlédnutí 13 dílů je hodnocení jasné a jsem závislák -na nic jiného nekoukám:-) tak.... Třetí série je rozjetá a po nečekaném dějovém zvratu se rozmotávají další osudy lidí, kteří při své práci nasazují krk. Taylor Kinney je vážně parádní chlap :-) Po delší době jsem opět dokoukala úplně všechny dostupné díly a opravdu, tenhle seriál se zkrátka povedl.S hrdiny se zkrátka dokážeme ztotožnit, pod tou ochrannou slupkou hasičské kombinézy jsou zkrátka lidmi jako všichni jiní. Jen to mají o něco těžší díky své profesi. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hoří vám barák, kočka vám utekla na střechu a uvízli jste ve výtahu? Už nevolejte české hasiče, nevolejte ani Barrandov, ani si nestěžujte u Vaňury. Zásadně volejte chicagské hasiče. Je to sice trochu dál a telefonní tarif je neskutečný, ale stojí to za to. Barák nelehne popelem, chcíplá kočka ožije, a i když jste byli ve výtahu napůl udušení, tak žádný strach. Dostanete se z toho. Ze všeho špatného, co vás potká, se dostanete. Jednotka Chicago Fire vás nenechá padnout. Ale pozor! Je v ní jeden větší fešák než druhý, a pokud máte manželku nebo přítelkyni, tak s jistotou o ní přijdete, jen co tihle macho-hasiči vyskáčou z hasičského vozu. Ultimativní blbost líčí opět tupým a milionkrát viděným způsobem veselé i neveselé historky ze života. A když to nejsou lékaři, policisté, tak jsou to...no...zkuste hádat....no...no... přirozeně, HASIČI to jsou. Asi největším překvapením je, že epizody točil kdysi nadějný a nezávislý režisér Tom DiCillo, ale i kdybyste mě umlátili hasičskou sekyrou, jeho režijní rukopis je stejný jako u desítek jiných seriálů, které jdou jako přes kopírák. A co jste to říkali?! Aha, jo že to má bomba vizuál. Ano, pokud jste vlastníkem kvalitního mobilu, tak zhruba srovnatelný s jeho pixely. Herecké obsazení čítá typické seriálové cukrouše, protože jinak tenhle seriál asi stěží upoutá pozornost. Dejte dohromady seriál se všemi jeho ohranými schématy, režií, která jede v jedné předem určené a ničím překvapivé lajně, smrtící a nesnesitelné herce pronášející smrtící dialogy a z této jednoduché rovnice vám vyjde pitomina Chicago Fire. Mega ultra stupidní seriál, tolik typický pro tv Barrandov a jeho vysílací schéma! 20% ()

Reklama

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Tolik nesrovnalostí v novém seriálu nechápu, filmaři asi kašlou na diváky už hoooodně z vysoka. Zdejší kladné hodnocení je naprosto nevhodné a nezasloužilé. Pět hvězdiček ? Vážně ? Co u toho hulíte proboha ? To musí být matroš ... Minimálně modrej nosorožec ... V seriálu je tolik chyb, že si ani nezaslouží chyby posílat do zajímavostí. Po první sérii nemám chuť ani na jeden díl z druhé série. Z tohoto seriálu patos jenom teče a ne jen z jednoho tělesného otvoru ... Z akce moc vidět není, většinou se odehraje během pár desítek vteřin, zato další Ordinaci v růžové zahradě musíme sledovat desítky minut, sem tam proložené šukačkou, ta je nezbytná v každém díle. Akce je většinou sestříhaná ve zběsilém tempu, že je vlastně prd vidět a než se zorientujete kde a proč hoří, jsou všichni zpátky a řeší své problémy, které jsou divákovi u prdele. Díly se neskutečně vlečou, neustále nové postavy, které by si v některých dílech zasloužily titulek se jménem a ke komu a jak patří. A jak jsou všichni hodní a uvědomělí ? No to je k počůrání. V jednom díle by hasič za prášky vraždil, ale v druhém se otočí jak čamrda a celý kajícný jde na odvykačku. Střelba na hasiče bude v Chicagu asi nějaké nové sportovní odvětví nebo nový druh zábavy. Kdekoli, kdykoli, střelba jak od děcek, nikdy nikoho netrefí, hasiči mají snad neprůstřelný kombinézy a hupky dupky jsme na stanici a zase řešíme svoje hrozné osobní problémy, jako by na ně nikdo před chvílí nestřílel. Jo a uzdravování jednotlivých postav je naprosto fantastické. Na konci jednoho dílu je záchranářka domlácená a polámaná, v dalším díle už se se všemi vítá a usmívá se. No hnus. Jesse Spencer se do role vůbec nehodí, protože jeho udivený výraz, při každé akci bylo jediné, co mě u seriálu udrželo, smál jsem se, až jsem se za bříško popadal. Jesse Spencer hraje totiž hasiče, který se diví, že oheň pálí. To je snad na Oskara. ******* K seriálu """Třetí hlídka""", si tento testosteronový seriál nemůže ani čuchnout.. Třetí hlídka je opravdový uvěřitelný syrový seriál, jak to chodí. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál. Sledující osudy jednotky Hasičského záchranného sboru z Chicaga. Můžeme sledovat jejich radosti i strasti při výkonu nebezpečného povolání. Vesměs všechny postavy jsou uvěřitelné a sympatické. Příběh má spád. Samozřejmě se občas najde i špetka klišé. Ale to k tomuto žánru patří. Na stanici se budeme setkávat kromě samotných hasičů taky s dvojicích krásných záchranářek. Při zásazích této stanice se najdou velice dojemné, napínavé ale i úsměvné momenty. A hlavně je zde hezky zachyceno že je pro hasiče prvořadé bezpečí obětí. Až potom kouká na vlastní ohrožení. A taky, ať mají mezi sebou jednotlivý muži jakékoliv osobní spory. V akci jsou jeden tým a veškeré antipatie jdou stranou. V seriálu jsou nádherně řešeny jak profesní tak i osobní životy postav. Divák nemá problém se s nima ztotožnit a oblíbit si je. O to víc má strach když se ocitají v životu nebezpečné situaci. Kterých je, vhledem k jejich povolání, všude plno. P.S. seriál je úzce provázán se svým neméně kvalitním, kriminálním spin-offem Chicago P.D. EDIT: Bohužel se z toho začala stávat čistokrevná telenovela a můj zájem prudce opadává. Moýná se k tomu ještě někdy vrátím. Uvidim... ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Pochybuji, že na TV obrazovce se objevil víc podlézající seriál. Producenti opravdu pokryli každou možnou menšinu - lesba, černoch, hispánec s menší dějovou linkou, single žena, geek, chlap s rozpadlým manželstvím atd... V konečném důsledku je scénář fakt šílený mišmaš, který se nedá pořádně sledovat. A to jen díky tomu, aby Chicago Fire někoho neurazilo nebo zapomnělo. Pokud tohle má být jeden z nejlepších seriálů sezony, tak to je tedy hrůza. Díkybohu za kabelové stanice.... ()

Galerie (5 175)

Zajímavosti (16)

  • Když Casey (Jesse Spencer) v prvním dílu druhé série přelézá po žebříku z okna do okna sousedního domu, utrhne se pod žebříkem okenní římsa. V následujících záběrech je ale římsa celistvá a kompletně neporušená. (jirijost)
  • Když Cruz (Joe Minoso) v osmém díle druhé série otevře skříňku, je zelená lahvička zhruba třetinou vysunutá z poličky. Po střihu už je ale na poličce celá. (jirijost)
  • Tvůrci a herci seriálu spolupracují s opravdovými hasiči města Chicago, kteří jsou také vidět v mnoha scénách a fungují také   jako poradci při natáčení. (Juress)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama