Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Až příliš mnoho nesmyslů, nelogičností a berliček, nicméně i tak dosti zábavné. První díl byl bezesporu malinko vyváženější a konzistentnější (jen měl slabého záporáka), tohle se zvrhlo už moc. Ty hypernadšené reakce nechápu, vždyť zde nefunguje dokonce ani comicsová fyzika a logika. Pořád však nadprůměr, hlavně díky propracované psychologii temného rytíře! 6/10! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inkriminovaných sedmdesát minut je prosyceno výhradně pouličními bitkami, kde největšími bitkaři jsou netopýr, muž z oceli a vtipálek. Joker po čtyřiceti letech vězení v psychiatrické léčebně dostane šanci u Lettermana, přičemž tuto výhodu využije (podřeže diváky) a následně zdrhá do lunaparku, kde pomocí modifikované cukrované vaty útočí na nervovou soustavu náctiletých. Bohudíky starouš Batman dorazí a o bitku máme postaráno! Více něž překvapivé rozuzlení bitky v tunelu "lásky" na jedné straně poznamená Batmanovo vnitřnosti a na straně druhé Jokerův vaz. A když Superman odkloní nukleární hlavici, tak hurá na Batmana, jež si pro tuto příležitost pořídil speciální oblek! 99% ()

Reklama

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Já moc na tyhle komiksové animáky nejsem, mám rád spíše filmové komiksy. Ale po tomhle snímku to vypadá, že se o tyto animáky budu zajímat více. Batman je a vždycky bude má nejoblíbenější komiksová postava a nenapadlo by mě, že by mě dokázal zaujmout i ve kreslené podobě. Stalo se. Snímek má skvělý příběh, skvělou akci a je snad ještě temnější než Nolanovi snímky. Scény z Jokerem patří mezi top scény a určitě překonají konečný souboj ze Supermanem, který je, ale také top a trošku navnadí na chystaný snímek Batman vs Superman. Nesmím ještě zapomenout na skvělou hudbu Christophera Drakea, která se poslouchala opravdu dobře. Chci více takových snímků. 10/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O krok lepší než předlohou dobrovolně svázaný první díl, ale na vyšší hodnocení to ani po delším přemýšlení nestačí. Millera totiž uctívám za Sin City, 300, dokonce i za hojně kritizovaný Teror ve jménu víry, ale jeho výlety do Gothamu se mi pod kůži nedostaly. Originál trpí podivným pohledem na legendární ženské postavy (kontrast vzhledu Batmana nebo Jokera s Lanou Lang či Selinou zavání až znepokojivou agresí) a adaptace odmítá aktualizovat dnes již rozpačitě působící dobové reálie typu sovětských nepřátel či falešně bodrého prezidenta Reagana. A když mi nesedí ani zbytečně vyostřený pohled na Supermana, paradoxně právě to jediné místo, které si ve filmovém zpracování zasloužilo místo zkracování spíše o něco natáhnout, musím v hodnocení zůstat v průměru. V hlavě mi totiž zůstává právě jenom Kal-Elův souboj s chemickou reakcí a dostatečně vyhrocený (byť na konci nešikovně střižený) souboj s Jokerem. Je to v důsledku skoro málo, ale na to jsem si u kousků, pod kterými je podepsaný Jay Oliva, už musel zvyknout. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Druhá část Návratu Temného rytíře hravě překonává první. Od prvního okamžiku se jede na plný plyn. Atmosféra je neuvěřitelně hutná, retro stylizace nebyla nikdy působivější a vyprávění stoupá a graduje. A to všechno na 75 minutách. Každý, kdo četl komiks musí skákat radostí až ke stropu. Jelikož film urychluje pomalejší pasáže a ty dynamické prodlužuje a tím nás neustále překvapuje. Další věc, kterou si fanoušci komiksu rozhodně vychutnají je spousta narážek na Ligu spravedlivých(JLA) o tom jak se všichni rozhodli odejít atd. V tomto momentě to nejvíce ze všeho připomíná Mooreův nejlepší román Watchmen(Strážci), který má stejnou dobu vyprávění a stejné problémy. To co první části chybělo byla osudovost. Setkání Batmana s Two-Face a vůdcem mutantů se nedá srovnávat s tím co přijde teď. Souboj lunaparku je mnohem lepší než v adaptaci, jelikož je správně vygradovaný a delší. Honička mezi zrcadly je perfektní a závěrečné vyrovnaní je hodně dobré. Mezi tím Muž z oceli ukazuje svůj potenciál s likvidacemi vojenský křižníku a letadlových lodí. Celé to působí dobře, jen je to uspěchaný. A jak se říká to nejlepší nakonec. Závěrečný souboj mezi Temným rytířem a Mužem z oceli je delší než v předloze a díky tomu se divák nestačí divit co všechno jejich souboj odnáší. Ocelové traverzy lítají jakoby nic nevážily a na pozadí toho sledujeme nelítostný souboj dlouholetých přátel, který jeden z nich bude muset ukončit. Emoční vrchol. Bohužel má všechno dvě strany a tady ta druhá strana, ukazuje jednu smutnou věc a to, že v některých momentech je příběh zbytečně chaotický a uspěchaný. Přidává plyn tam, kde to není potřeba. Někdo namítne, že je to tak i předloze, přesto když divák sleduje děj, tak si musí uvědomit, že některé věci z předlohy se dají ohnout ve prospěch filmu. Jeden z nejlepší animáků jaký DC Comics vypustily. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama