Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 1
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 009)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mé myšlenky a pocity z filmu se zcela ztotožňují s komentářem Bloodyho13. Jen se pod něj podepsat. Stejně jako je Brjůs nesmrtelný, nezničitelný, vše přeživší ve své Smrtonosné pasti, tak Tomík zase v Nemožné misi. Každý na svém písečku. Taky já jsem se bavila a pod fousky se usmívala nad doslova heroickými výkony agentů jak CIA, MI6 tak i mužů v černém. Všechny akce byly ale velmi, velmi působivé a fascinující. Honička na burácejících motorkách brala dech. Pokud máte rádi špiónskou akční záležitost, a jak píše Bloody, s prvky sci-fi, budete se jednoznačně bavit! Opravdu hodně mě potěšili obsazením Simona Pegga a co víc, člověk si zde opět uvědomil, kdo byl hlavním sponzorem a která značka auta je ta nejbezpečnější na světě. V takovém autě přežijete všechno. Viděla jsem na vlastní oči! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Reachera miluju, k na první pohled nejzásadnější Huntově misi mi ale dobře skrývaná přemíra old-schoolové komornosti zrovna moc nesedí. U motorek jsem nicméně i tak trnul napětím a Ferguson je anděl. Nenudil jsem se ani na vteřinu, má to tunu zapamatováníhodných scén, no a znáte mě: až si to později v den blu-ray premiéry koupím a třikrát protočím v domácím kině, stejně to zase zvednu na pět. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Mission: Impossible? Dost možná. Každopádně potvrzení velmi pozitivního kurzu ve vývoji série, která čím dál tím jasněji nachází svou tvář. Klasický mix akce, napínání a nadhledu se definitivně proměňuje v luxusní týmovku, jíž sice šéfuje Ethan Hunt, ale ohromně si užíváte souhru všech jejich členů. Christopher McQuarrie si každopádně udržel typické znaky svého rukopisu, takže si můžete vychutnat oldschoolovější pojetí blockbusteru, s jasnou návazností na staré bondovky i sedmdesátkové špionážní thrillery, výborně napsaný scénář, který šikovně hledá (i nachází) ikonické a velmi stylové momenty, a audiovizuálně prvotřídní podání. Scéna v opeře je určitě jednou z nejlepších sekvencí roku (a vztyčeným prostředníčkem Quantum of Solace), akce pod vodou fantastická, honičky s motorkami strhující. Výborná podívaná a parádní letní akční thriller. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

S prohlášením, že jde o nejlepší díl celé série bych byl opatrnější. Za mě stále vede první díl, který měl svoje kouzlo a přišel mi trošku "jiný" v lepším slova smyslu, než ostatní běžné akční filmy. Každopádně jde o velice nadprůměrný počin, který i přes na můj vkus dlouhou stopáž nenudí a má divákovi stále co nabídnout. Cruise opět ve skvělé formě, doplněný dalšími hvězdnými hereckými výkony v podání Simona Pegga nebo krásné Rebeccy Ferguson, kterou si postupem času prostě musíte zamilovat. Honička na motorkách je opravdu TOP!!! Doporučuji určitě zajít do kina. 85% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I WIND UP IN A MOROCCAN JAIL, PLAYING MUMMIES AND DADDIES WITH AHMAD THE STRANGLER." ---------- Nepochybne najlepší a najviac vyšperkovaný diel zo série. Prvotriedna akcia, dejová jednoduchosť, žiadne zbytočné komplikácie, hi-tech vychytávky a ako vždy úkony, ktoré sú "nemožné". M:I nielenže konkuruje Bondovkám, rovno ich zakopáva pod zem. Tom Cruise je hitmaker číslo jedna! ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Vo filme sa veľmi často objavuje mobilný telefón Nokia Lumia 930. (lukyno40)
  • Představitelka operní pěvkyně se jmenuje America Olivo, ale v titulcích ji tvůrci "přejmenovali" na Americu Olivio. (Koldyn)
  • Hlavní postavy jezdí převážně v autech od BMW. V Maroku řídí Ethan Hunt (Tom Cruise) při honičce BMW M3. Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) spolu s gaunery a později i s Ethanem Huntem se prohánějí na motorkách BMW s1000r. Ve Vídní jezdí novým modelem sedmé řady od BMW. A William Brandt (Jeremy Renner) vyzvedne Luthera Stickella (Ving Rhames) v SUV BMW X5. (Iktus)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama