Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (112)

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

95% za první půlku, 65% za druhou. První část nabízí originální prostředí i příběh, a rozhodně stojí za zhlédnutí. Potěší hlavně perfektně vyvážený poměr akce, dialogů, vztahů... Druhá část trochu vypadá jako na poslední chvíli domyšlený příběh ("Oukej, zní to dobře, ale můžete ještě přidat deset dílů, ať to není moc krátký?"), a veškerá hloubka je ta tam, ale celá tahle nastavená kaše naštěstí netrvá dost dlouho, aby stihla zničit celkový dobrý pocit. Ale druhé sezóny se trochu bojím :-) ()

Koonix 

všechny recenze uživatele

[] Opening 1-Opening 2-Ending 1-Ending 2 [] Ani sám neviem presne popísať pocity čo z tohoto anime mám, na jednej strane je to super myšlienka, mmo hra vo virtuálnej realite, ktorá k tomu ešte aj (väčšinou:) dodržiava zákonitosti tohto žánru, a používa skratky, výrazy a úkony ktoré môžu ľudí ktorí s týmto žánrom nemajú žiadne skúsenosti poriadne zmiasť (som rád že už mám svoje odohraté:). Na druhej strane mi veľmi vadili prvé epizódy, z ktorých každá načrtla nejaký ten príbeh, s veľakrát zaujímavými postavami, ktoré však napriek tomu po 1-2 epizódach vyšumeli do prázdna. Človek si ešte môže pomyslieť - ok, predstavujú nám postavy ktoré zohrajú nejakú dôležitú úlohu v ďaľšom príbehu, ale ono nič, väčšina z nich sa objaví až v poslednej epizóde, a aj to povedia len pár viet. Čo sa týka zlomu zhruba v polovici seriálu, pre mňa osobne to nebol problém, a táto druhá dejová línia sa mi dokonca páčila ešte viac, asi hlavne vďaka tomu že bola celistvá, narozdiel od šialených časových, a náladových skokov v prvej polovici. Toto trochu pokazil akurát ten prehnaný záver (tie psychopatické ksichty fakt nemusím, škoda ze ich je všade plno), ale nečakane brutálny finiš vzhľadom na dovtedajšie "jemnejšie" razenie seriálu celkom potešil. Hudba štandart, pasovala a nevyrušovala, ale nie je to nič čo by som si musel púšťať aj po dopozeraní. Aby som to zrekapituloval, určite sa oplatí pozrieť si to, obzvlášť ak ste fanúšikom mmorpg, a snívate, že jedného dňa zažijete tento svet na vlastnej koži :) ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po delší době k tomu napíši delší komentář.Myšlenka virtuálního světa,ve kterém uvíznou všichni hráči,pokud ji nedokončí a když zde zemřou,zemřou i v realitě mi přijde originální a skvělá.Je tu spousta akce a navíc jak je v jakýchkoliv anime zvykem,tak i tady funguje dramatická stránka.Po vizuální stránce je seriál skvělý a určitě dal hodně práce.Hlavní hrdina je sympaták a všechny jeho dobrodružství jsem doslova žral.Pokud se chcete jen bavit doporučuji,pokud hledáte něco na delší dobu(já to mě dokoukané za dva dny) doporučuji též. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

(V komentáři se především dozvíte, čím Sword Art Online naneštěstí není.) Čas od času dojde k situaci, kdy hráč propadne on-line hře natolik, že se od ní nedovede odtrhnout. Většina z prvních 10000 uživatelů Sword Art Online by se od ní občas odtrhla ráda, zlovolný tvůrce však míní jinak. Dokud někdo hru nezdolá, nikdo se z ní nedostane. A smrt již není jen virtuální. Když autor své dílo zasadí do světa on-line hry, očekával bych, že se bude snažit o některý ze dvou přístupů: 1) Dílo bude výrazně videoherně stylizované, s aplikací typických mechanismů. 2) Bude kladen důraz na zobrazení hráčovy herní a reálné osobnosti, případně jejich rozporů. Jak je na tom SAO? Videohru připomíná jen čas od času se objevující rozhraní, teleportační krystaly, pár drobností a naneštěstí i „herní náplň“, tedy děj složený do značné míry z nenápaditých soubojů. Srovnání chování ve virtuálním a v reálném světě odpadá, jelikož hráči jsou ve hře celou dobu uvězněni (navíc vypadají stejně jako ve skutečnosti, tudíž nelze doufat, že se z Kiritovy vyvolené vyklube obtloustlý muž). Zato by se nabízela možnost ukázat, jak okolní svět – autority a blízcí – reaguje na to, že tisíce lidí zůstávají dlouhé dny ve virtuálním snění. SAO však toto naprosto nepochopitelně pomíjí. Ve výsledku jde tedy o tuctové akční fantasy, jehož finále řídí scénáristovy výmysly a které zní slušnou hudbou od Juki Kadžiury. 4/10 ()

Hem.m

všechny recenze uživatele

Slíbil jsem, že se na aspoň jeden díl podívám, slib jsem nyní dodržel.. Seriál pokud drží stejné tempo i v ostatním dílech jako v prvním díle, tak je určitě dobrý, ale bohužel tento žánr já moc rád nemám a proto jsem se podíval jen na jeden díl, jen kvůli slibu, ale pro ty co to zajímá takové téma, tak bych určitě řekl, že je to zajímat bude.. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • První ze dvou závěrečných písní „Yume Sekai“ nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu. Poslední ze dvou závěrečných písní „Overfly“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)

Reklama

Reklama