Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Můj věčný favorit na poli zábavy, slovní přestřelky Marais-Funés mi budou poškozovat brániční svaly ještě hodně dlouho. Pouze u toho Maraisova avantgardního řízení z kopce a zpátečkou si občas říkám "slabota, chlapče, slabota," protože mě kdysi otec povozil v plném provozu po ledě, mezi ostatními beznadějně kličkujícími auty a v otáčkách tempem tři sta šedesát stupňů za dvě vteřiny, takže to, že jsme posledních zhruba šedesát metrů letěli už jen pozadu a já jsem pohledem do zpětného zrcátka navigovala výkřiky typu "doleva, doleva, to je moc doleva, doprava, teď to mastíme na tirák, doleva," než jsme se konečně zarazili o svodidla, byla docela úlevná změna. Když jsme kupodivu bez úhony dorazili na místo určení, byli jsme uvítáni slovy: "To je dneska hrůza, co? Představte si, že jsme udělali ráno na dálnici hodiny!" Podívali jsme se po sobě a beze slov se shodli, že nemá cenu něco říkat. Z toho všeho vyplývá, že já a můj rodič jsme akčnější dvojka než Marais a Demongeotová - kdo by to byl řekl... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Fantomas" je filmová adaptácia románu Pierra Souvestra a Marcela Allaina. Žiaľ do dnes som nemal možnosť dostať sa ku tejto knihe. Počul som totiž, od viacerých známych, že je to zaujímavé, napínavé čítanie. Film je ladený predovšetkým komediálne. O čo sa stará najmä cholerický policajný komisár Juve, ktorého svojim jedinečným spôsobom stvárnil francúzsky komik Louis de Funes. *** ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Fantomas je film, který se patrně tak trochu vysmekl z představ producentů, neboť mu nekraluje hrdinný a statečný Jean Marais ale komediant Louis de Funès. Samozřejmě, právě díky spojení romantického hrdiny s celoživotním komediantem se zrodila legenda, pohříchu ovšem nikoli nestárnoucí... Sledovat Fantomase téměř padesát letech od jeho natočení, znamená samozřejmě shovívavě přehlížet dnes už značně dřevně působící efekty a také docela vetchý a naivní děj. Zůstává Funesův bláznivý humor, který je ovšem v každém jeho filmu tak trochu na jedno kopyto, a kromě toho slušná atmosféra, velkoryse působící kamera v širokoúhlém provedení, chytlavý hudební doprovod a obstojné herectví... Celkový dojem: 70% Zajímavé komentáře: Mr.Apache ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, Fantomas, dobrá hudba, zábava -najde se tu pár hluchých míst, dnes už není údernost některých vtipů tak velká./// Do dneška jsem myslím Fantomase neviděl. Alespoň z dětství jsem si ho nepamatoval a tak jsem byl docela zvědaví na to jaké to bude a o čem to bude. No a i když jsem ze začátku koukal tak nějak nezaujatě, po chvilce jsem se začal bavil a docela se mi to líbilo. Aji akční scény nebyly špatné, sice působili docela levně, ale byly rozhodně zábavné. Už teď se těším na pokračování./// Celkem 76%/// ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kdepak jste ty lidi sebrali? V blázinci?! Fantomas - celá série je naprostý kult a moje neodmyslitelná láska, již od útlého dětství. Každý díl má skvělou zápletku a je plný pamětihodných, humorných i akčních scén. V prvním díle je ještě Louis de Funés trochu upozaděn, za neméně skvělým Jeanem Maraisem, ovšem od snímku Fantomas se zlobí, přebírá otěže pevně do svých rukou a nepovolí je až do závěrečných titulků posledního filmu série ze Skotska. Klasika, která nikdy, NIKDY nezestárne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Marcel Allain, majiteľ práv na postavu Fantômasa a tvorca románu o superzloduchochovi, bol veľmi nešťastný, že z jeho temného a strašidelného diela bola urobená kriminálna komédia. Najviac ho však hnevalo, že Fantomas flirtuje s Hélène (Mylène Demongeot), ktorá je v knihách jeho dcérou. (Arsenal83)
  • Jean Sunny (kaskadér specializující se na dvoukolová vozidla) souhlasil s účastí ve filmu pouze v závratné sekvenci, kdy auto bez brzd sjíždí z prudkého kopce. Scéna se natáčela na Col de l'Espigoulier poblíž Aubagne a Cassis a na Col Sainte-Anne mezi Allauch a Mimet. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama