Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Ano jsem to já, Fantomas. :) Těsně můj asi nejoblíbenější díl. Super obsazení, Louis tu opravdu jede - ty převleky, vynálezy, krytí, skeče ve vlaku - super!, Fantomas se zmocňuje vědců a světových zbraní a koulí zase očima. :) :) Prostředí Paříže, Říma, mladý Olivier, atletický novinář Marais, děsná kočka Myléne a Bertrand (Míša) ...já nevím, odmala jsem to měla ráda. Supr komedie, na kterou vždycky ráda kouknu a zasměju se těm vymakaným Fantomasovým vynálezům a nejlepšímu francouzskému komisaři, který se v Římě octne v blázinci. :) pozn. jen ten profesor Lefebvre byla děsná maska :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po ročním odmlčení se Fantomas vrací, a unáší profesora fyziky Marcharda. Novinář Fandor (Jean Marais) má podezření, že Fantomas chce vyvinout nějakou zbraň, a že se pokusí unést také profesora Lefebvra z vědeckého kongresu v Římě. Rozhodne se na sebe vzít podobu stařičkého profesora, a tím Fantomas oklamat a dostat jej tam, kam patří. Naštěstí (pro Fantomase) je zde ještě potrhlý komisař Juve (Louis de Funes), který má úžasnou vlastnost pokazit veškeré Fandorovy plány ... Tento díl se mi líbil možná o chloupeček více než ten první - a je to hlavně díky tomu, že daleko větší prostor získává Louis de Funes. To co předvádí ve scéně beze slov na Římském nádraží, příp. při vysvětlování situace se třemi profesory Lefebvry v italském blázinci jsou naprosto úžasné. Stejně tak paní čekající na WC ve vlaku (které využívá LdF ke svým převlekům, příp. Fantomasovi pohůnci) ve mne vždycky vyvolá záchvaty smíchu. Víc takových filmů, víc, víc... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pronásledují mě, já se otočím a srazím dva lotry svou třetí rukou." Třírukej komisař Juve je skvělej. A byl by skvělej i tehdy, kdyby neměl střílející dřevěnou nohu, střílející doutníky a ztopořenou pásku přes oko. Jeho stíhání Fantomase, Fandora i tří profesorů Lefevrů je prostě dokonalý. Kdepak zavedený postupy, to chce instinkt. Pak by mohl Fantomas pláchnout jedině v lítajícím Citroenu, což by byl samozřejmě úlet. A jelikož se v tom zmatku neustále pohybuje i nádherná Helena, tak bych si ji dovolil pozvat na oběd do Říma, abychom se mohli společně pobavit nad genialitou vyznamenaný hvězdy francouzský policie. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhá část trilogie o Fantomasovi se rozjíždí pomalu a tak se v mysli začnou šířit obavy - jen aby to nedopadlo jako Četník v New Yorku. Narychlo zplácnuté vaření z vody. To co jsem však teď napsal, na to zapomeňte, není tomu tak. Znovu se rozeběhne kolotoč situací s vysokou zábavností. Po vlekých tahanicích dostává definitivně Louis De Funés větší prostor, k nelibosti Jeana Maraise a nad sérií se začínají vztahovat mračna. ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu určitě lepší jak první část. Jean Marais ustoupil do pozadí a nechal plně vynikat de Funése, což je jenom dobře. Hlavně scény ve vlaku, v blázinci a scéna kdy vysvětluje ten trik se třetí rukou stojí zato. Ale do plnýho hodnocení tomu pořád něco málo chybí, což se ale nedá říct o geniálním třetím dílu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Na únos profesora Marcharda (Albert Dagnant) z chemickej továrne použil Fantomas (Jean Marais) Citroën Type HY z roku 1962. Do Ríma na vedeckú konferenciu letel lietadlom typu Curtiss-Wright C-46A Commando. (Raccoon.city)
  • Herečka Mylène Demongeot, hrající Hélène, ve svých pamětech vzpomínala, že tehdy osmašedesátiletý režisér André Hunebelle předváděl některé kaskadérské kousky dublérům, aby je přesvědčil, že nejsou nebezpečné. (Robbi)
  • Natáčelo se ve studiu v Boulogne-Billancourt a v Římě. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno