Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

"Cinéaste"! Príjemne originálna atmosféra s odľahčujúcimi momentmi podnietené okolnostiam filmu, solídnymi nápadmi, vtipnými hercami (predovšetkým Louis de Funés je pánko; Marais tiež ponúka viac ako je treba), dobrou atmosférou (dačo na spôsob Pane,vy jste vdova), maskami s dobrým mejkapom a vizážou. Neustále prenášanie bremeno pasáží do iných alternatívnych žánrov zaberá : chvíľu prevláda komédia, inokedy mysteriózne nerozpoznanie situácií, potom fantasy kúsky a v neposlednom rade krimi-dobrodružstvo (napr. vo vlaku, na úrade...). Časté triky, odpočúvania, maskovania, skrývania sa, súperenia, zvraty... Lenže kultovosť nehrozí...Ani náhodou. Kadencia vtipu a deja sa časom vytráca. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré možno označiť za senzačnejšie ako prvý diel a určite po všetkých stránkach lepšie. Zachovaná zostala aj tá skvelá atmosféra, v ktorej sa skĺbila rozprávkovosť s v tej dobe mimoriadne populárnymi špionážnymi príbehmi. Herci opäť ostávajú istotou, ktorá nesklame. Hlavne Louis de Funes , ktorý tu znova predviedol niekoľko nezabudnuteľných perál zo svojho jedinečného komediálneho talentu. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhá část trilogie o Fantomasovi se rozjíždí pomalu a tak se v mysli začnou šířit obavy - jen aby to nedopadlo jako Četník v New Yorku. Narychlo zplácnuté vaření z vody. To co jsem však teď napsal, na to zapomeňte, není tomu tak. Znovu se rozeběhne kolotoč situací s vysokou zábavností. Po vlekých tahanicích dostává definitivně Louis De Funés větší prostor, k nelibosti Jeana Maraise a nad sérií se začínají vztahovat mračna. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Není to nejslabší, ale nejméně silný článek Fantomasí série, což ale neznamená, že by nestál za vidění. Zápletka je v podstatě stejná jako v jedničce – novinář Fandor a komisař Juve se honí za Fantomasem a ten se pro změnu zajímá o vládu nad světem a o Fandorovu přítelkyni Helenu. Za nejlepší moment filmu považuji scénu, ve které Juve vysvětluje lékařskému konziliu, že má třetí ruku… :) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

One man show Luise de Funese s bezkonkurenčním dubingem Františka Filipovského. Je takřka neuvěřitelné, jak mě pokaždém skouknutí dokáže tenhle malý cholerik rozesmát. Nejvíc mě asi dostává zadržení komisaře v blázinci a jeho vysvětlování "jak to všechno bylo" :o). No je tam toho mraky... Nové americké rádoby komedie u mě nikdy nebudou podobným snímkům sahat ani po kotníky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Při sledování televizního přenosu komisaře Juvea (Louis de Funès), při kterém je i s redaktorem svázán a vystřídán Fantomasem (Jean Marais), je televizor evidentně černobílý. Fantomasovo vysílání však tento televizor ukazuje barevně (maska, růžové okolí očí atd.) (rmarx)
  • Herečka Mylène Demongeot, hrající Hélène, ve svých pamětech vzpomínala, že tehdy osmašedesátiletý režisér André Hunebelle předváděl některé kaskadérské kousky dublérům, aby je přesvědčil, že nejsou nebezpečné. (Robbi)

Reklama

Reklama