Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

"Cinéaste"! Príjemne originálna atmosféra s odľahčujúcimi momentmi podnietené okolnostiam filmu, solídnymi nápadmi, vtipnými hercami (predovšetkým Louis de Funés je pánko; Marais tiež ponúka viac ako je treba), dobrou atmosférou (dačo na spôsob Pane,vy jste vdova), maskami s dobrým mejkapom a vizážou. Neustále prenášanie bremeno pasáží do iných alternatívnych žánrov zaberá : chvíľu prevláda komédia, inokedy mysteriózne nerozpoznanie situácií, potom fantasy kúsky a v neposlednom rade krimi-dobrodružstvo (napr. vo vlaku, na úrade...). Časté triky, odpočúvania, maskovania, skrývania sa, súperenia, zvraty... Lenže kultovosť nehrozí...Ani náhodou. Kadencia vtipu a deja sa časom vytráca. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhá část trilogie o Fantomasovi se rozjíždí pomalu a tak se v mysli začnou šířit obavy - jen aby to nedopadlo jako Četník v New Yorku. Narychlo zplácnuté vaření z vody. To co jsem však teď napsal, na to zapomeňte, není tomu tak. Znovu se rozeběhne kolotoč situací s vysokou zábavností. Po vlekých tahanicích dostává definitivně Louis De Funés větší prostor, k nelibosti Jeana Maraise a nad sérií se začínají vztahovat mračna. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Ja som z filmov o Fantomasovi videl ako prví film práve tento diel. Preto asi ho mám najradšej. Film je založený hlavne na Funesovom herectve, jeho prevlekoch (vo vlaku, konferencia, ples). Nezabudnuteľná je jeho tretia ruka na konferencii, keď tlieska, alebo smŕka do kapesníka. Bravó dabing . 95%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

One man show Luise de Funese s bezkonkurenčním dubingem Františka Filipovského. Je takřka neuvěřitelné, jak mě pokaždém skouknutí dokáže tenhle malý cholerik rozesmát. Nejvíc mě asi dostává zadržení komisaře v blázinci a jeho vysvětlování "jak to všechno bylo" :o). No je tam toho mraky... Nové americké rádoby komedie u mě nikdy nebudou podobným snímkům sahat ani po kotníky. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejná věc jako u prvního dílu. Asi stejná premisa, která se příběhově nijak extra nehýbe nikam. Ale jde trochu o pokrok oproti jedničce. V tom, že to má nějaký spád a nějak víte, co se bizarního nebo vtipného může stát. Asi humor je to, co zachraňuje druhý díl. I tak ne vždy jde o velice humornou věc. Fantomas je tedy obecně něco, co mě lehce obchází. Bohužel. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Keď Fantômas (Jean Marais) opúšťa výskumné centrum s dodávkou, je oblečený v špeciálnej kombinéze. V ďalšom zábere je už oblečený v čiernom. (Arsenal83)
  • Při sjezdu ze sopky pronásledují Juve (Louis de Funès) a Fandor (Jean Marais) Fantomase (Jean Marais). Všimněte si, že Marais sedí v jeepu vlevo a Funès vpravo. V jednom záběru při průjezdu lesem si ale místa prohodí. (ČSFD)
  • Na únos profesora Marcharda (Albert Dagnant) z chemickej továrne použil Fantomas (Jean Marais) Citroën Type HY z roku 1962. Do Ríma na vedeckú konferenciu letel lietadlom typu Curtiss-Wright C-46A Commando. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama