Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už od malička moje nejoblíbenější komedie, kterou jsem viděl xkrát. Především pak kvůli Genevieve Grad, do které jsem se jako malý zamiloval. Každopádně zde (stejně jako v celé sérii) hraje prim největší - báječný Funes a ty jeho legendární grimasy a hlášky. I v mých očích jde o nejlepší díl celé série. Takže se děcka pohodlně usaďme a pojďme se přenést na francouzskou riviéru, kde budeme sledovat nejen nahánění nudistů, ale především jednu z nejlepších komedií – jaké kdy frantíci natočili. 80% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

... aneb další díl z očividně nekonečného seriálu "Filmy, na které nostalgicky vzpomínáte a v dětství/kdysi dávno vám připadaly super, ale když se na ně podíváte po x letech, divíte se, co se vám na nich mohlo tak strašně líbit, protože je to v podstatě nuda". Dobrých deset let, ne-li více, jsem Četníka neviděl. A doopravdy jsem žasnul a byl zklamán, že to vůbec není tak vtipné... "Humorné" záměny postav, grimasy, pitvoření. Jo, dám asi šanci i dalším Četníkům, ale pochybuji, že by mne některý z dalších dílů měl (příjemně) překvapit, vzhledem k tomu, že kvalita jde téměř vždy dolů... 50% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tak farebné prostredie a kostýmy pre tak čiernobiely príbeh a postavy. Šablóna povrchného humoru, ktorá sa vnára do divákovej pozornosti ako hodinu a pol dlhá kolonoskopia. Ale za čiernobiely si ovšem môžete dosadiť časuvzdorný, za šablónu povrchného humoru šibalské policajné historky a za kolonoskopiu klasiku. Väčšina z vás to tak predsa vidí. Pre mňa je to Žandár, s ktorým som Sám Trpel. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1964 natočil francúzsky režisér Jean Girault snímok "Žandár zo Saint Tropez". Položil tak základ komediálnej filmovej ságy o malom policajnom zbore z malebného prímorského juhofrancúzskeho mestečka. Spolu so svojim kamarátom, hercom Louisom de Funésom, ktorého obsadil do hlavnej úlohy, vytvorili kultovú postavičku cholerického strážmajstra Cruchota. V priebehu nasledujúcich rokov natočili ďalších päť divácky úspešných pokračovaní tejto žandárskej série. Bol napísaný scenár i ku siedmemu dielu, ale bohužiaľ jak režisér Jean Girault, tak i Louis De Funes skonali skôr ako došlo ku jeho realizácii. *** ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Musím (s hlbokým zármutkom) skonštatovať, že "žandárománia" a zábava okolo tohto Funèsovho fenoménu je čistým priemerom, resp. ľahučkým nadpriemerom. A nielen táto sága, všeobecne zjednodušené "kultizovanie" či "mýtizovanie" komédií býva jedným z tradičných iluzórnych klamov filmografie. To, na čom sme sa kedysi všetci zabávali mi dnes vôbec nesedí, na dobrý gag sa čaká dosť dlho a herecké prehrávanie je na bežnej koľaji. A chýba poriadna krimi zápletka! Toto nemá ani na Hitchcockovo Chyťte zlodeja, ktoré patrí do majstrovej druhej či tretej desiatky. Nezachránia ani nostalgické songy. Tvorcovia mohli viacej obkukať čo to z filmu Niekto to rád horúce alebo niečo na ten štýl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • V 37. minutě filmu Nicole Cruchot (Geneviève Grad) a její přátelé jedou za vozem Citroën 2CV. V prvních záběrech končí SPZ auta číslem 06, ale když auto zastaví, vidíme dvojčíslí 83. (frolish01)
  • Natáčení odstartovala scéna honu na nudisty. (Pierre)
  • Michel Galabru byl rychlou náhradou za původně obsazeného a na poslední chvíli odřeknuvšího Pierra Mondyho. Do natáčení filmu se mu vůbec nechtělo - v Saint-Tropez strávil s manželkou otřesnou dovolenou, všude ho jenom pálil zadek z vedra, vůbec se mu tam nelíbilo a chyběla mu Paříž. Navíc v něm nevyvolával příliš velkou důvěru scénář. Takových jednoduchých veseloher se tehdy točily mraky. Většinu z nich neschopní režiséři nedokázali dostatečně ukočírovat a ihned po uvedení v kinech upadly do zapomnění. Nakonec roli Jérôma Gerbera přijal kvůli Louisi de Funèsovi, s nímž si chtěl zahrát. (Pierre)

Reklama

Reklama