Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

S tímto "neúspěchem" čtvrtého pokračování Četníků absolutně nesouhlasím. Louis tady dostal tolik prostoru, kde mohl ukázat svou jedinečnou komiku a to také udělal. Výborný byl také Jean Lefebvre, který simuloval ztrátu paměti. Všechno zafungovalo... Bylo to jak komické, tak i napínavé, každý se musel bát o naše hlavní hrdiny, aby je ti noví nevypátrali. Četník ve výslužbě patří do mé top 3 filmů o četníku Cruchotovi. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Další, tentokrát poměrně nostalgický, díl nezapomenutelné serie. Začátek a hlášky jako "I´m sorry" "I´m taky sorry" nebo "Radši se vrátim do blázince" a scénky s hipíky či v Cruchotově sídle mě opravdu dostaly. Naopak závěr, jak už bývá zvykem, vyústil v trapné zneškodnění nebezpečného zločinu aneb konec vylomenin rozmazlených fracků z kláštera. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na četnickou stanici přišla pohroma. Četnický oddíl se musí omladit a tak všichni bez vyjímky musí na zasloužený odpočinek. Jenomže nuda je silnější a tak se všichni potají převléknou do uniforem a… A bohužel, už to nějak není ono. Louis de Funès sice řádí jako obvykle, ale slabý scénář prostě nezachrání. Jedná se i o poslední příběh, kde vystupuje Fougasse v podání Jeana Lefebvra. Scenáristické nápady pro postavu cholerického strážmistra Cruchota sice obsaženy jsou, jako např. obrana svého domu, ale co se týče humoru, krapet to skřípe. S rozvahou a skromností však snímek pobavit dokáže, jen ne tolik, jak by mohlo být očekáváno. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jediný, kdo se sérii Četníků nesměje, ale naopak rve vlasy, je v nebi svatý Tomáš Akvinský. Kolik času ztratil nad vymýšlením 5 důkazů boží existence, ovšem ani jeden se svou vahou nevyrovná obyčejné jeptišce z těch filmů. Neboť je jasné, že bůh existuje, protože kdyby nedržel nad tou jeptiškou ochrannou ruku, byla by vzhledem ke svému neortodoxnímu řidičskému stylu už před prvním dílem dávno na pravdě bóží! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Série už se pomalu zadrhávala, ale Louis de Funès měl před sebou ještě pár výborných rolí, takže takovou nostalgii snad neměl zapotřebí. Scénář občas přešlapoval na místě, občas nepokrytě vykrádal starší díly a občas to pořádně rozjel. Hipísácká scéna patří k tomu nejlepšímu z četníků a je na ní vidět, že je pořád odkud brát. O to víc zamrzí jalový děj a nedomrlý závěr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Jean Lefebvre (Fougasse) hrál v tomto díle četníka naposledy. V dalších dílech série se už neobjevil, protože většina jeho komických scén byla nakonec z filmu vystřihána. (Enšpígl)
  • Exteriéry klášteru se natáčely v prostředí Château de Saint-Amé poblíž Saint Tropez. (frolish01)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno