Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejslabší díl z "Četnické série". Některé scénky povedené, ale na můj vkus až moc ujetých a trapných situací. V jiných dílech to je ještě v normě, ale tady je toho (hlavně ke konci) už přespříliš. Úvod na zámečku a Fugasova "ztráta paměti" jsou velmi dobré části, ale závěrečná sekvence s raketou je to nejhorší, co lze v této sextalogii vidět. 60% ()

kocourMour 

všechny recenze uživatele

Bohužel, dle mého soudu nejslabší díl celého cyklu o četnících. Funés je zde na vrcholu, ale díky zbytečně nadsazovanému a místy až absurdnímu scénáři, vyznívá často jeho komika na prázdno. Jiskření a patolízalství mezi četníky, na kterém stojí humor celé série, je nahrazeno jejich kamarádstvím a sounáležitostí a výsledkem je dost nudný film. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další pokračování četníků už má několik hlušších míst a nějakou dobu trvá nostalgie vzpomínkama na předchozí díly. Nejdříve jsou, zřejmě, že jsou zastaralí, posláni všichni do penze. Zase tomu velí vrchní strážník Ludovic Cruchot (Louis de Funés). On, ale i ostatní: velitel Gerber (Michel Galabru), Merlot (Christian Marin), Berlicot (Michel Modo) a Tricard (Guy Grosso) se na penzi nudí. A tak využijí svou šanci, když chtějí navrátit pamět Fougassovi (Jean Lefebvre), který simuluje a nechá se zavřít do sanatoria pro veterány, protože se tam má jak v bavlnce. A protože byli vždy spjatí s uniformou, když nastane příležitost, vloží se do řešení dopravních problémů. To, že se oblékli do uniforem ale jen naštve jejich nástupce a začíná hon na šest nešťastníků, kteří nade vše milovali svou práci, protože jim dodávala alespoň chvilkový pocit moci. Výborná je epizoda na srazu hipíků a Cruchot má skvělá cinkrlátka kolem hlavy. Nakonec ale zabrání výbuchu v prachárně, ochrání děti z klášterní letní školy a tak nějak zlikvidují atomovou hlavici. Za odměnu se pak mohou vrátit do aktivní služby. Zkrátka ne vše staré patří do šrotu. Cruchotova dcera Nicole je už zde úplně nahrazena jeho manželkou Joséphou (Claude Gensac). Vcelku příjemná a stále ještě zábavná komedie o četnících. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po většinu času doposud nejslabší film četnické série spadl místy až do trochu primitivního crazy humoru. Často násilně spojováné scénky má obohatit jakýsi pokus o nostalgii (směrem k legendárním momentům z předchozích dílů), který je pak vedle afektovaného dojímání se šéfa u vzpomínek završen polotrapnou epizdkou s fingovanou ztrátou paměti (ne)slavného Fougasse. Dobová reflexe hippies šla poněkud mimo mne, ale aspoň jsem pochopil, kde vzal Georges Lautner jednu inspiraci do Quelques messieurs trop tranquilles se dvěma stejnými herci. Třetí hvězdička se z mé strany vynořila díky luxusní závěrečné půlhodině, v rámci níž došlo na tematicky zřejmě nejzajímavější moment celé série: uprchlá mládež zahrávající se s atomovou bombou. Boj četnické party proti mladistvým delikventům je napínavý i nesmírně zábavný (Gerberova modlitba na okně mezi mřížemi), u klíčové scény zneškodnění bomby v raketě za doprovodu nebezpečného tikotu jsem napětím ani nedutal, ale zároveň jsem pak záhy u toho díky Funèsovi a Galabruovi vybuchl smíchy. 60% ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl z celé série. Jediný, u kterého mi nevadilo, že jsem ho propásla. Už jen ten začátek s novými četníky, supermoderním domem či nudícím se Ludovikem je podivný. A honění staré četnické party po zvlčelém Fugasovi taktéž. Z tohoto filmu, jakkoli se někomu může zdát humorný, na mě vždy šel takový smutek. Korunu navrch tomu přidaly scény s nadrogovanou mládeži či rozmazlenými dětmi v klášteře. Ne, tady se to moc nepovedlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie prebiehalo v Saint-Tropez, Gassin, Ramatuelle (v Château de Saint-Amé pre scény v kláštore), Gigaro (La Croix-Valmer), vo Vare a v Château de Nandy v Seine-et-Marne. (Arsenal83)
  • Louis de Funès v každom zo svojich filmov neustále navrhoval a vymýšľal množstvo gagov. Scénu, kde Cruchot a Gerber (Michel Galabru) zneškodnili bombu na konci filmu, si vymyslel úplne sám. (Arsenal83)
  • Filmovanie prebiehalo v Saint Tropez a na Francúzskej riviére v okolí Cap Taillat. (dyfur)

Reklama

Reklama