Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se s tím zabít čas. Tenhle humor hodně zestárnul. To co mně přišlo směšné až roztomilé sleduji dnes s "busterkeaten" ksichtem. Nic zde mě nerozesmálo, ale to je u mě napjosto nojmájní, Údo. Louis de Funes a parta neschopných četníků kolem něj je naivní a jak je možný, že se při své debilitě dostali až na četnickou stanici? Díval jsem se na to znova po velmi dlouhé době a opakované reprizování této sérii jen škodí. 50% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Čtverka hraje hodně na nostalgickou notu. Četníci jsou v důchodu, Cruchotovi je doma smutno a vzpomíná na staré časy, nebo se baví konflikty se služebnictvem. Ale jen do té doby, než dá starou partu dohromady, aby se pokusili vrátit paměť Fugasovi, vyhli se mladým nástupcům a nakonec zachránili město před jadernou bombou. Přes nostalgický začátek je kadence hlášek a scének smrtící a některé jsou nezapomenutelné - dům plný pastí, měnící se obrázek Josefy, Cruchot lákající ovce, nebo naprosto úžasné zvládnutí dopravní zácpy. Opět nechybí jeptiška, jejíž postava je trochu rozvedená a finále s živoucí a zlomyslnou bombou nemá chybu. Škoda že chybí Nicole (tvůrci aspoň zmínili její svatbu) a je to naposledy, kdy je tu Fugas. A jedna geniální hláška z mého dětství - "to je ale bomba" "buďte slušný" :-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak pravdou je, že jde skutečně asi o nejslabší díl, ale i tentokrát nám četníci nabídnou několik velice povedených scén a hlášek. Ani se nedivím, že Cruchota, nebavil takový život, když si nemohl dát ani jednu pokutečku a adrenalin mu zvedla snad jen hrst soli v prd…Každopádně část s nudisty a následný hippies mejdlo nemá prostě chybu. Takže i navzdory místní neoblíbenosti, já se bavil a proto dám v klidu průměrné hodnocení. 50%. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody a znásilnění kultovní postavy četníka v podání Funese. Tentokrát se nehodlá vyrovnat s penzí, i přes svůj pohádkový majetek (čert ví, kde to nakrad). Podle mě by bylo nejlepší, kdyby zůstalo u prvního dílu a šmitec. Tady už nejde o nic víc, než nastrkávání populární postavy do různých prostředí. Ech, nesnášim hipíky. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

S tímto "neúspěchem" čtvrtého pokračování Četníků absolutně nesouhlasím. Louis tady dostal tolik prostoru, kde mohl ukázat svou jedinečnou komiku a to také udělal. Výborný byl také Jean Lefebvre, který simuloval ztrátu paměti. Všechno zafungovalo... Bylo to jak komické, tak i napínavé, každý se musel bát o naše hlavní hrdiny, aby je ti noví nevypátrali. Četník ve výslužbě patří do mé top 3 filmů o četníku Cruchotovi. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Louis de Funès v každom zo svojich filmov neustále navrhoval a vymýšľal množstvo gagov. Scénu, kde Cruchot a Gerber (Michel Galabru) zneškodnili bombu na konci filmu, si vymyslel úplne sám. (Arsenal83)
  • Louis de Funès byl díky této četnické epizodě oficiálně přijat u 405. pluku protiletadlového dělostřelectva v Hyerés. Byla mu tam udělena hodnost první třídy. (Pierre)
  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)

Reklama

Reklama