Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Četníku se starou dobrou partou! Poslední díl Četníku, tak jak je známe a máme rádi. A povedl se! Humorem přímo srší a Četníci vzpomínající na staré časy naposledy navléknou uniformy a vrhají se za dobrodružstvím. Možná, že by to byli schopni vytáhnout i na 5 hvězd. Vysoké kvality a četnická vtipnost tam rozhodně jsou. Vše se ale pokazí příchodem četníků do kláštera přibližně půl hodiny před koncem filmu, protože pak jim začíná nějak docházet dech. Nevím proč, ale mně se prostě poslední půl hoďka nelíbila. Nicméně první hodina je naprosto špičková! Četníci ve výslužbě prostě stále válí! Nicméně myslím, že do opravdové výslužby přišli až v dalším díle. Ovšem tady to ještě jakž takž šlape, silné 3 hvězdy! ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

U nesoudného Jeana Giraulta se již naplno projevila senilita, a to je teprve začátek (však nám ještě ukáže ve svých dalších filmech, co všechno umí považovat za srandu). Již v tomto díle však dává naplno znát, že podivnost a ulítlost je pro něj synonymem humoru. Bohužel, ruku v ruce s nebetyčnou trapností. Jdu zmlátit sousedku. Ehm, hahaha. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +přecejen stále pobaví, některé hlášky a grimasy jsou fain -něco už je naopak přehnané (závěr)///Až na slabší začátek a přehnaný konec má stále co nabídnou a jsem až překvapen kolik toho četník ve výslužbě může zažít. Uvidím jak budu hodnotit po zhlédnutí ostatních dílů, přecejen začínat u čtvrtého nění nejlepší, ale co už./// Celkem 70%/// ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další pokračování četníků už má několik hlušších míst a nějakou dobu trvá nostalgie vzpomínkama na předchozí díly. Nejdříve jsou, zřejmě, že jsou zastaralí, posláni všichni do penze. Zase tomu velí vrchní strážník Ludovic Cruchot (Louis de Funés). On, ale i ostatní: velitel Gerber (Michel Galabru), Merlot (Christian Marin), Berlicot (Michel Modo) a Tricard (Guy Grosso) se na penzi nudí. A tak využijí svou šanci, když chtějí navrátit pamět Fougassovi (Jean Lefebvre), který simuluje a nechá se zavřít do sanatoria pro veterány, protože se tam má jak v bavlnce. A protože byli vždy spjatí s uniformou, když nastane příležitost, vloží se do řešení dopravních problémů. To, že se oblékli do uniforem ale jen naštve jejich nástupce a začíná hon na šest nešťastníků, kteří nade vše milovali svou práci, protože jim dodávala alespoň chvilkový pocit moci. Výborná je epizoda na srazu hipíků a Cruchot má skvělá cinkrlátka kolem hlavy. Nakonec ale zabrání výbuchu v prachárně, ochrání děti z klášterní letní školy a tak nějak zlikvidují atomovou hlavici. Za odměnu se pak mohou vrátit do aktivní služby. Zkrátka ne vše staré patří do šrotu. Cruchotova dcera Nicole je už zde úplně nahrazena jeho manželkou Joséphou (Claude Gensac). Vcelku příjemná a stále ještě zábavná komedie o četnících. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Jeanu Lefebvreovi, představiteli četníka Luciena Fougasse, vadilo, že komik Louis de Funés (Cruchot) už měl hvězdné manýry a díl od dílu na sebe strhával stále větší pozornost. (Lynette)
  • Napriek negatívnym recenziám mal film celkovo 4,8 milióna návštevníkov v kinách, čo je menej ako u predošlých častí, ale stále veľmi obstojný výsledok. (Arsenal83)
  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama