Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu na mě působí značně pošetile při představě, že četník ve výslužbě (Cruchot a všichni jeho kolegové odešli do důchodu) si může dovolit bydlet v luxusní vile s vybavením, za které by se nestyděl ani Fantomas. Cruchot rybaří, jezdí na koni, ze kterého mu pomáhá vysokozdvižný vozík a obskakují jej najatí sluhové. Je to sice úplná kravina, ale kravina co baví. Ovšem poté, co Crusot s ostatními kolegy jdou pomoci z blázince Fugasovi, který ztratil pamět, se z ničehonic vytratí vše, co bylo na celé četnické sérii tak skvělé. Rázem se z toho stává vzpomínkový film na předchozí tři snímky, kdy se jen připomíná to, co už četníci zažili. Pro mě je tohle oproti předchozím třem filmům značně slabší díl. Zajímavou scénou, je až ta závěrečná se splašenou atomovkou na pláži, která svojí bizarností připomíná filmy s Fantomasem či crazy Batmana z roku 1966. [20746. hodnocení, 230. komentář, 67%] ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Četníku se starou dobrou partou! Poslední díl Četníku, tak jak je známe a máme rádi. A povedl se! Humorem přímo srší a Četníci vzpomínající na staré časy naposledy navléknou uniformy a vrhají se za dobrodružstvím. Možná, že by to byli schopni vytáhnout i na 5 hvězd. Vysoké kvality a četnická vtipnost tam rozhodně jsou. Vše se ale pokazí příchodem četníků do kláštera přibližně půl hodiny před koncem filmu, protože pak jim začíná nějak docházet dech. Nevím proč, ale mně se prostě poslední půl hoďka nelíbila. Nicméně první hodina je naprosto špičková! Četníci ve výslužbě prostě stále válí! Nicméně myslím, že do opravdové výslužby přišli až v dalším díle. Ovšem tady to ještě jakž takž šlape, silné 3 hvězdy! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můj velice oblíbený Četník. Úvodní pasáže s farářem nemají chybu, stejně jako lovení pytláka, kdy se Cruchot zakamufluje kapradím. Celé to pokračuje únosem Fugase, kdy jim nudisti unesou auto a naši Četníci se dostávají do drogového doupěte. Se jmény John, Paul, George a Ringo bezvadně zapadnou:) Konec se nese ve zneškodňování rakety. "No ne, to je ale BOMBA!" ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

S tímto "neúspěchem" čtvrtého pokračování Četníků absolutně nesouhlasím. Louis tady dostal tolik prostoru, kde mohl ukázat svou jedinečnou komiku a to také udělal. Výborný byl také Jean Lefebvre, který simuloval ztrátu paměti. Všechno zafungovalo... Bylo to jak komické, tak i napínavé, každý se musel bát o naše hlavní hrdiny, aby je ti noví nevypátrali. Četník ve výslužbě patří do mé top 3 filmů o četníku Cruchotovi. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ponechme stranou jistou dějovou nevyváženost, jednotlivé situace jsou spojovány někdy dost násilně, ale hodnotím pěti hvězdičkami už proto, že si dobře vzpomínám, jak jsem se v pubertě chechtal při závěrečné honbě a zneškodnění atomové hlavice, pozadu nezůstává ani divoká jízda s jeptiškami a ovšem scéna s hippies, trošku slabší se mi s odstupem času jeví groteska se zabezpečovacím systémem. Mám-li však porovnat v rámci všech šesti dílů, je tohle spolu s prvním dílem ten nejlepší. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Těsně před odpálením rakety je jí uražena jedna ze směrovek. Když se však poté točí na pláži dokola, má opět všechny. (Mr.Hudson)
  • Když sluha vede Cruchota (Louis de Funès) na koni a vypráví pohádku, jdou stále od zámku směrem k bráně. V následujícím záběru se ocitnou přímo vedle vchodu do zámku. (frolish01)
  • Louis de Funès v každom zo svojich filmov neustále navrhoval a vymýšľal množstvo gagov. Scénu, kde Cruchot a Gerber (Michel Galabru) zneškodnili bombu na konci filmu, si vymyslel úplne sám. (Arsenal83)

Reklama

Reklama