Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl série. Příběh samotný je sice neuvěřitelná stupidita, ale množství výborných gagů, de Funésův exaltovaný herecký projev a absurdní, místy až dadaistický humor ("Co se děje Cruchote?"-"Právě jsme přijeli."-"To vidím a předtím?"-"To jsme zase odjeli.") dělají z této prvoplánovité taškařice taškařici velmi povedenou. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle díl náhodou moc líbí, i když mi tam chybí Claude Gensacová jako Ludvíčkova manželka. Určitě k tomu připspívá i to, že jsem film sledovala se svými dětmi, když byly malé, a jim se to moc líbilo, hlavně talíř a smuteční pochod hraný na duté hlavy nad torzem mimozemšťana. Takže jsem vždycky trochu sentimentální...Ale stejně, pochodující recitující četníci, všechny scény s Cruchotem-jeptiškou, scény s panem plukovníkem (Všichni jste pošukaní parchanti!) a zvláště scény s lichocením nadřízeným (Teda šéfe, jestli jste taky tak chytrej, jak jste krásnej!) mě vždycky dostanou. No a samozřejmě Michel Galabru, třeba když přesvědčuje četníky, že hospůdka zmizela (Měl jsem ragúúúúú....fakt!) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Proti četníkům ze Saint Tropez stojí identičtí četníci ze Saint Tropez. Jedna z těchto skupin jsou praví popletové uplatňující zákon a ta druhá doputovala z dalekého vesmíru do nepříliš dobře vybraného místa na zemi. Rozeznat je pohledem je nemožné, pouze úder do hlavy zní v jednom případě přirozeně dutě a ve druhém má dutost kovový přízvuk. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)
  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto Joséfy (Maria Mauban) je Oldsmobile Delta 88 z roku 1970 a auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1970. Požární auto je Berliet 770 KB a auto Monsiňora je Mercedes-Benz 230.6 Lang [W114] z roku 1974. (frolish01)

Reklama

Reklama