Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Scéna v kostele, kdy Cruchot v převlečení za jeptišku zpívá bych přiřadil k nejkomediálnějším výstupům v historii francouzského filmu. Parádní díl série, který jako jediný zabrousí do sci-fi žánru. Jediná věc mi vždycky vadila a to přeobsazení Cruchotovy krásné a sympatické manželky Josefy (Claude Gensac) za méně sympatickou Mariu Mauban. Ale i tak opět pořádná sranda! A nezapomenutelná sci-fi hudba, když se vždycky objevil ten létající talíř. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taktéž se připojuji k těm, kteří nostalgicky vzpomínají na dětství strávené sledováním četnické ságy. Tento díl se mi rovněž kdysi hodně líbil (taky možná kvůli UFO), ale teď po letech musím uznat, že humorné pasáže už nemají takový šmrnc, jak tomu bylo u předchozích dílů. Navíc odešlo několik postav a ti jenž je nahradili, už nebyli tak dobří. Samozřejmě i zde se najde několik nezapomenutelných pasáží (viz převlek či šroubovák), ale nemůžu dát prostě lepší hodnocení, než průměr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj určitě nejoblíbenější díl četníka i díky mé lásce k sci-fi. Snažím se udržet jedno oko přivřené a těch 5* tu nechat, přestože z dnešního pohledu pro mě žádný díl ze Saint Tropez není na takto vysoké hodnocení. Těžko se však vzdávám vzpomínek na mých necelých 10let a sledování stále dokolečka geniálního de Funese v dabingu, který nikdo nikdy nepřekoná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)

Reklama

Reklama