Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi nechce věřit, že tohle natočil stejný režisér jako prvního a o ostatních četníků. Mimozemské oživení je sice oživení, ale toho, aby vyvolalo obvyklou lavinu gagů, smíchu a jedinečných zápletek, se nedočkáme. Na druhou stranu se ale naštěstí vyhneme obvyklých trapností nepovedených komedií. Takže: pro ortodoxní milovníky Louise De Funèse stále slušná porce zábavy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Za mého mládí se točilo sci-fi většinou jako komedie, parodie či nějaká ztřeštěná fraška. Myslel jsem, že tím byl postižen jen východní blok, ale i Francouzi si prosadili své a to hned do populární četníkovské série. Měl jsem nejradši toho novýho četníka - toho tlustýho, retardovanýho. Bylo mi líto, že mu nikdo nevěří, že viděl mimozemšťany. S odstupem let jsem si uvědomil, že to ani jako komedie tolik nefunguje. Tím myslím ten sci-fi prvek. Mimozemšťané, ať už byli třeba ze souhvězdí Koňské hlavy, se chtěli na Zemi asimilovat nebo přinejmenším rekognoskovat, ale přitom se jednalo jen o nějaké roboty s celkem sofistikovaným zařízením na změnu šasi a vzhledu, čímž byl nastolen jasný paradox, že z toho musel chudák Asimov dostávat psotník. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nemá ďaleko od príšernosti. To mimozemské ozvláštnenie je zlým snom rovnako ako nedostatok chrbtovej kosti tvorcov skoncovať so sériou v pravý čas. Hlášky sú o ničom, humor nebaví a najmä - pre senilných dedkov sa takto strápňovať je pre mňa nemilým zistením. Na tých 92 minút je to dokonca i moc pridlhé a to ignorujem pritom prítomnosť reklám. 2 asi zato, že žiadna postava nie je moc sympatická, ani nemá vyložene len maslo na hlave. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Z mého opravdu mladého věku jsem si pamatoval tento díl jako můj nejoblíbenější. O pár let později (stále v dětství) jsem názor trochu přehodnotil. Mimozemšťani jsou fajn a považuju je za správně ulítlý nápad, přestože se k tomu autoři schýlili pravděpodobně kvůli nedostatku nápadů. Ale nemohu si pomoct, že tam těch scén s mimozemšťany a následky mohlo být více na úkor té pasáže s Cruchotem převlečeného za jeptišku. Je podle mě vzhledem ke stopáži přehnaně dlouhá a kvůli zápletce s emzáky až nepatřičná a rušivá, tudíž víceméně zbytečná. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší, líbili se mi všichni Četníci, ale na tenhle mám obzvlášť pěkné vzpomínky:) Asi to byl také první film, ve kterém jsem kdy viděl mimozemšťany. A dvojníky. A UFO.. atd. Nostalgické vzpomínání mi zabraňuje dát nižší hodnocení, ale film už jsem dlouho neviděl. Myslím, že dětem by se to líbilo i dnes. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kde Cruchot (Louis de Funès) rozebírá motor auta, vyzdvihne nad kapotu čtyřválcový, vodou chlazený motor. Vůz Citroën Méhari má však ve skutečnosti dvouválcový, vzduchem chlazený motor. (frolish01)
  • Keď herec Jean Lefébvre (Fougasse) zistil, že jeho komické výstupy v predchádzajúcich častiach Žandárov vystrihávali častejšie, ako by si želal, rozhodol sa, že natáčania filmov série Žandár a mimozemšťania a Žandár a žandárky (1982) sa už nezúčastní. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama