Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Četníkem, jeho sérií, je to jednoduché- první dva díly výtečné, další dva skvělé, poslední dva průměrné. Tak jako tak, celé to táhne hlavně Louis de Funés, který si film ukradl i tentokráte, na ty nekonečně dlouhé nohy četnic nehledě :-) Lepší než jsem očekával (za mě lepší než Mimozemšťané), pohodová letní komedie, u které se člověk musí hlavně pousmát nad tím, jak moc nekorektní to z dnešního pohledu je- #MeToo nebo BLM to radši nepouštějte, nebo zas vyjdou do ulic, v lepším případě spáchají seppuku... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto nám komunisti do kin pouštěli, proto mám na "Četníky" nostalgické vzpomínky. Pamatuji si, jak jsme na to byli s kluky v kině a pak jsme si četnice mezi sebou rozdělili. Každopádně se jedná o klasickou francouzskou komedii těch let. Dnes se to asi mladým líbit nebude. My jsme v mládí neměli internet a torrenty. Výběr byl malý a takový, jaký nám byl nabídnut. V této komedii člověk krásně zavzpomíná na staré časy sedmdesátých a osmdesátých let. Krajina ještě nebyla tak zdevastována civilizací, staré auta, tak nějak život po staru. ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně třetí nejlepší díl série (po mimozemšťanech a St. Tropez) plný klasických momentů, které mě dokáží rozesmát i dnes, po několikátém shlédnutí. Jsem si vědom, že scénář je místy až moc hloupý - ale tenhle díl má prostě své kouzlo, spoustu geniálních hlášek a scén a všichni zúčastnění zde prostě perlí. Za všechno můžu jmenovat: přivítání četnic na stanici, odhalení Gerberova poblouznění a jeho následný recitál, "zaučování" četnic, Cruchotovo potutelné sledování Yo a četníka na pláži - nachytání velebnou sestrou, Cruchotovo shánění náhradních četnic a Gerberovo ježdění do kolečka, a další a další. Plus skvělá hudba a romantika St. Tropez. U mě bezva komedie, pořád a stále :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Posledný diel populárnej série je na rozdiel od ostatných častí, kde bol príbeh buď iba krovie pre fóry, alebo boli obe tieto zložky v rovnováhe, skoro až čistokrvnou detektívkou. Z celej série som sa nasmial asi najmenej, skôr je to iba úsmevné, ale česť jednej výnimke, a to najnápaditejšej diabolskej jazde božej dcéry v histórii Žandárov:). Kriminálka je to síce iba priemerná, ale má svoje tempo a tvorcovia vedia, že žiaden diel nesmie prekročiť o viac ako pár minút 90 minútovú stopáž. Chápem, že tento rozpor s minolosťou série a návykmi diváka robí film kontroverzným, čo sa odzrkadľuje aj na tunajších hodnoteniach od odpadu po štyri hviezdy. Pre mňa sú Žandári vzácne vyrovnanou sériou, kde sa moje hodnotenia odlišujú maximálne o jednu hviezdu. Toto ohliadnutie sa za minulosťou bolo príjemné, ale už sa k týmto filmom zrejme nevrátim. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Poslední filmový počin velkého mistra oboru Louise de Funese před jeho smrtí , která je druhá nejslabší ze série četnických komedií , ale mistr dokazuje i zde , že je právem považován za jednoho z nejlepších komiků své doby. Velká škoda tohoto velkého muže , děkuji mu za nevšední a nezapomenutelné filmové zážitky. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Četnické auto je Citroën Méhari z roku 1978, auto matky představené je Citroën 2CV 6 z roku 1979 a auto majitele jachty je Cadillac Fleetwood Limousine z roku 1978. (frolish01)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)
  • Když Gerber (Michel Galabru) ve filmu zjišťuje informace o Cruchotovi, říká o něm, že se narodil 31. července v Courbevoie. Představitel Cruchota Louis de Funès se skutečně narodil 31. července (1914) v Courbevoie. (frolish01)

Reklama

Reklama