Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Neslajbší ze série četníků s Louis de Funesem v roli vrchního strážníka Cruchota. Je zde přidán ženský mladý půvab v podání mladých četnic. Jinak už je vidět starnutí všech zúčastněných, včetně Michela Galabru v roli velitele Gerbera a Claude Gensac v roli Cruchotovy manželky. Ale i tak je to velmi milé rozloučení s Jeanem Giraultem a Louis de Funésem. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické série a bohužel i poslední film v závratně hvězdné i mimořádně úspěšné kariéře božského Louise de Funése. Tenhle díl má poměrně slušnou zápletku, vrací se Claude Gensac, tradiční humorná nedorozumění a když zrovna není v záběru hlavní hrdina, může se divák kochat krásou přítomných četnic. Podle mě se Cruchot rozloučil s četníky důstojně. Michel Galabru, který s Funésem celou sérii herecky skvěle odtáhl, je i tady vynikající a scény těchto dvou pánů i dnes spolehlivě pobaví. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, zároveň nejlepší přítel Louise de Funèse. Původně se pod jeho vedením měl natáčet i další film četnické ságy s názvem "Četník u Waterloo", v němž by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès a tak sedmé pokračování zůstalo jen v šuplíku. (fandalehy)
  • Když jedou četníci Christine (Catherine Serre) a Perlin (Patrick Préjean) na motorce, aby ujeli ostatním, tak si v některých záběrech můžeme všimnout, že motorku ve skutečnosti neřídí žena, ale muž, který je za četnici převlečený. (SONY_)

Reklama

Reklama