Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické série a bohužel i poslední film v závratně hvězdné i mimořádně úspěšné kariéře božského Louise de Funése. Tenhle díl má poměrně slušnou zápletku, vrací se Claude Gensac, tradiční humorná nedorozumění a když zrovna není v záběru hlavní hrdina, může se divák kochat krásou přítomných četnic. Podle mě se Cruchot rozloučil s četníky důstojně. Michel Galabru, který s Funésem celou sérii herecky skvěle odtáhl, je i tady vynikající a scény těchto dvou pánů i dnes spolehlivě pobaví. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu série opravdu hodně klesla, ale já celou sérii beru jako nenáročné komedie, a tak ani proti Četnicím nic nemám. Sice už se dost fórů opakuje, některé jsou trapné, ale Funés a Galabru to pořád ještě táhnou a dobré momenty se ve filmu najdou. A četníci se zde setkají asi s nejnebezpečnějšími zločinci v celé sérii. Pobavit to stále dokáže. Podpis Mozek. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto nám komunisti do kin pouštěli, proto mám na "Četníky" nostalgické vzpomínky. Pamatuji si, jak jsme na to byli s kluky v kině a pak jsme si četnice mezi sebou rozdělili. Každopádně se jedná o klasickou francouzskou komedii těch let. Dnes se to asi mladým líbit nebude. My jsme v mládí neměli internet a torrenty. Výběr byl malý a takový, jaký nám byl nabídnut. V této komedii člověk krásně zavzpomíná na staré časy sedmdesátých a osmdesátých let. Krajina ještě nebyla tak zdevastována civilizací, staré auta, tak nějak život po staru. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru poznamenal, že napriek svojej chorobe bol Louis de Funés permanentne veselý. Poznačila ho až smrť Jeana Giraulta: „Hranie ho zrazu prestalo baviť. Na celej jeho osobe bolo vidieť problémy. Jeho hlava, úplne zaborená do pliec, pôsobila dojmom, že ju pohltil golier košele. Uzavrel sa do seba ako ustrica.“ (Arsenal83)
  • Když Gerber (Michel Galabru) ve filmu zjišťuje informace o Cruchotovi, říká o něm, že se narodil 31. července v Courbevoie. Představitel Cruchota Louis de Funès se skutečně narodil 31. července (1914) v Courbevoie. (frolish01)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v: Gassin – cesta de Coste Brigade, Hyères – ulica de la Gare 2, Saint Tropez – cesta des Tamaris 61, Traverse des Lices 1–15 a François Sibilli 9–23 (kde sídli nová žandárska stanica), bulvári Vasserot 6 a nábreží Hippolyte Bouchard 1–26. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno