Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal zmatkářské četníky z malebného Saint Tropez. Louis de Funes a spol. si tady odkroutili své a vzešlo z toho pár příjemných a odpočinkových komedií, které už baví diváky pěknou řádku let. Poslední díl z četnické série není k zahození, ale ani nijak výrazně nepředčil svoje předchůdce. Jako by došly nápady, a tak se k četníkům nasadily atraktivní četnice. Ty rozproudí i ty největší suchary a na četnické stanici je tím pádem pěkné horko, pěkně veselo, vzniká spousta trapasů a nedorozumění a vše jede v osvědčených kolejích francouzských komedií ze staré dobré školy. U předchozích dílů jsem se bavil možná trochu víc, anebo už tenhle humor jde tak nějak mimo mě. Přesto jsem se na to po dlouhé době podíval v televizi a nelitoval. 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po mimozemšťanech, kteří nejsou z těch lepších dílů jsem zkusil omladině nabídnout Četníka a četnice a efekt byl stejný. Nejen, že je to nezaujalo, ale já jsem opět ke své hrůze zjistil, že to není vtipné tak jako dřív... Co se se mnou sakra za ty roky stalo, to nevím. Tenkrát v kině jsem se smál... Na co jsem nezapomněl byla likvidace těch dvou MB a na odrbanou ,,kačenu'' řízenou jeptiškou. Jak doba utekla někam, kam možná neměla jsem si také uvědomil ve chvilce, kdy velitel četníků má ruku na kolínku jedné z četnic a Cruchot na kolínku druhém. Dnes by to oba pány stálo minimálně funkci a to nemluvím o tom, že za 50 let by si na to jedna z četnic mohla vzpomenout a v rámci nějaké další blbosti jako je dnes meetoo si uvědomit, že byla Cruchotem ohavně zprzněna... O tom, že Cruchot se vyjadřuje o četnici Jo Makumbové, která byla jiné barvy pleti o její barvě pleti nelichotivě a představuje si ji v duchu jako divošku ze savany ani nemluvě:-). Dnes je holt jiná doba. Tohle už si dnes nikdo nedovolí natočit ani u komedie! Ze sentimentu tedy dávám za tři hvězdy, ale hned tak se na to zase nepodívám! * * * ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Poslední filmový počin velkého mistra oboru Louise de Funese před jeho smrtí , která je druhá nejslabší ze série četnických komedií , ale mistr dokazuje i zde , že je právem považován za jednoho z nejlepších komiků své doby. Velká škoda tohoto velkého muže , děkuji mu za nevšední a nezapomenutelné filmové zážitky. 75% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší film s Louisem de Funésem a zároveň i jeho labutí píseň. Škoda, kdyby se rozloučil třeba Zelňačkou, byl by to konec pěkný. Ale taky to pořád není konec nejhorší - prý se měl natočit ještě sedmý díl, kde bychom měli tu čest s klišovitým dějem o cestování časem. Ještěže se tak nestalo. Ještě jedna lichotka pro tento díl Četníků - pořád lepší tento film než díly Policejní akademie bez Mahoneyho a celá trilogie Byl jednou jeden polda. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru poznamenal, že napriek svojej chorobe bol Louis de Funés permanentne veselý. Poznačila ho až smrť Jeana Giraulta: „Hranie ho zrazu prestalo baviť. Na celej jeho osobe bolo vidieť problémy. Jeho hlava, úplne zaborená do pliec, pôsobila dojmom, že ju pohltil golier košele. Uzavrel sa do seba ako ustrica.“ (Arsenal83)
  • Scenárista Jacques Vilfrid našel pro film námět, když se z tisku dozvěděl o výcviku žen v četnické škole ve Fontainebleau. Projekt, který otevíral ženám tuto možnost, byl ve Francii zahájen v roce 1981. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno