Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Teda ta má páru !! Cruchot musí být doma zticha jako pěna.." ;) Tak lidová zábava, jo ?? Spíš nesmírně a především neomluvitelně odpudivé zakončení jedné slavné filmové série.. Navíc ty výkřiky, že velký malý de Funés přeci zvládne na svých zádech utáhnout i sebevětší šmíru, se zdají tak trochu mimo mísu, protože v podobném projektu se to jeho živelné přepjaté herectví mění na estrádní křeč.. Jediný Lefevre s dalším výborným hudebním motivem - Já ty jeho melodie prostě žeru !! ;) - zaslouží potlesk, to však bohužel nestačí.. Tak takové loučení si snad Ludvíček přece jen nezasloužil, ne, pane Giraulte ?! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu alespoň ten průměr, ale spíš jenom z nostalgie. Už to prostě není ono. Moc se zde tlačí na pilu, ale ve skutečnosti už to není vtipné. Celý příběh je takový podivný a moc nefunguje, ty holky jsou tam čistě jenom na ozdobu, jiný význam to opravdu nemělo. Škoda, jako poslední rozloučení skvělého komika to mohlo mít lepší scénář. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Posledný diel populárnej série je na rozdiel od ostatných častí, kde bol príbeh buď iba krovie pre fóry, alebo boli obe tieto zložky v rovnováhe, skoro až čistokrvnou detektívkou. Z celej série som sa nasmial asi najmenej, skôr je to iba úsmevné, ale česť jednej výnimke, a to najnápaditejšej diabolskej jazde božej dcéry v histórii Žandárov:). Kriminálka je to síce iba priemerná, ale má svoje tempo a tvorcovia vedia, že žiaden diel nesmie prekročiť o viac ako pár minút 90 minútovú stopáž. Chápem, že tento rozpor s minolosťou série a návykmi diváka robí film kontroverzným, čo sa odzrkadľuje aj na tunajších hodnoteniach od odpadu po štyri hviezdy. Pre mňa sú Žandári vzácne vyrovnanou sériou, kde sa moje hodnotenia odlišujú maximálne o jednu hviezdu. Toto ohliadnutie sa za minulosťou bolo príjemné, ale už sa k týmto filmom zrejme nevrátim. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmová sága o malej policajnej jednotke z prístavného juhofrancúzskeho mestečka Saint Tropez sa dočkala šiestich pokračovaní. V roku 1964 bola natočená prvá časť a posledná mala premiéru v roku 1982. Tou poslednou je "Žandár a žandárky". Podľa môjho názoru je to najslabší a najnudnejší diel celej tejto komediálnej žandárskej série. Zaujímavosťou je, že sa jedná o posledný snímok režiséra Jean Giraulta a tak isto aj herca Louisa de Funésa. Obaja umreli krátko po natočení tohto filmu. ** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Když Cruchota (Louis de Funès) vyhodí u policejní stanice, má na spodní části uniformy špínu. Ve scéně, kde se jde převléknout, má ale uniformu čistou. (SONY_)
  • Když jedou četníci Christine (Catherine Serre) a Perlin (Patrick Préjean) na motorce, aby ujeli ostatním, tak si v některých záběrech můžeme všimnout, že motorku ve skutečnosti neřídí žena, ale muž, který je za četnici převlečený. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v: Gassin – cesta de Coste Brigade, Hyères – ulica de la Gare 2, Saint Tropez – cesta des Tamaris 61, Traverse des Lices 1–15 a François Sibilli 9–23 (kde sídli nová žandárska stanica), bulvári Vasserot 6 a nábreží Hippolyte Bouchard 1–26. (dyfur)

Reklama

Reklama