Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

anli 

všechny recenze uživatele

Posledni film cetnicke serie,tentokrat s poradnou spionazni zapletkou a krasnymi cetnicemi.Jasne,novych gagu tu neni moc,krome cetnic jsou vsichni herci okoukani a uz nemuzou divaka prekvapit.Ale porad je to vtipne a prijemne pokoukani.Mozna jsem trochu sentimentalni a mozna je to proto,ze je to prvni a jediny dil,ktery jsem videl na platne.No jasne,trochu tezi ze slavy cele serie a neprinasi temer nic noveho,ale presto me stale rozesmeje.Mozna je to taky kvuli tem cetnicim,ne?Proste davam jasnych 65%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl četnické série. Samozřejmě opět chybí řada herců z prvních 4 dílů, ale ty v tomto díle nahradily četnice. A nebylo to zas tak špatné, ale už se tu vyskytlo pár fakt špatných scén (např. když se Cruchot povyšoval nad Gerbera). Navíc na Funésovi už bylo vidět, že věk nezastaví, už byl prostě starej. V tomto díle se nám vrátila také jeho žena Claude Gensac, ale to jak se mi ve třetím díle líbila, tak tady byla příšerná. Příběh byl trošku podobný jako v prvním díle, tvůrci se vrátili ke kriminální zápletce. Ono kdybych to hodnotil jako samostatný film, tak bych dal možná o hvězdičku více, ale když to porovnám s předchozími díly, tak tohle je jasně nejhorší díl série. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po mimozemšťanech, kteří nejsou z těch lepších dílů jsem zkusil omladině nabídnout Četníka a četnice a efekt byl stejný. Nejen, že je to nezaujalo, ale já jsem opět ke své hrůze zjistil, že to není vtipné tak jako dřív... Co se se mnou sakra za ty roky stalo, to nevím. Tenkrát v kině jsem se smál... Na co jsem nezapomněl byla likvidace těch dvou MB a na odrbanou ,,kačenu'' řízenou jeptiškou. Jak doba utekla někam, kam možná neměla jsem si také uvědomil ve chvilce, kdy velitel četníků má ruku na kolínku jedné z četnic a Cruchot na kolínku druhém. Dnes by to oba pány stálo minimálně funkci a to nemluvím o tom, že za 50 let by si na to jedna z četnic mohla vzpomenout a v rámci nějaké další blbosti jako je dnes meetoo si uvědomit, že byla Cruchotem ohavně zprzněna... O tom, že Cruchot se vyjadřuje o četnici Jo Makumbové, která byla jiné barvy pleti o její barvě pleti nelichotivě a představuje si ji v duchu jako divošku ze savany ani nemluvě:-). Dnes je holt jiná doba. Tohle už si dnes nikdo nedovolí natočit ani u komedie! Ze sentimentu tedy dávám za tři hvězdy, ale hned tak se na to zase nepodívám! * * * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vrchní komisař Gerber a jeho četníci mají zase jednou pěkně zamotanou hlavu. Na starost dostanou čtyři krásné mladé četnice, které působí v řadách jak svobodných, tak i ženatých četníků pěkný rozruch. A to ještě dostanou rozkaz z nejvyšších míst, dbát o to, aby se mladým ženám nic nestalo - a pár dní poté jsou jedna po druhé uneseny neznámý zločincem... Poslední (a musím říct naštěstí) z četnické minisérie - a i když v české (a dříve i československé) televizi tento díl spolu s mimozemšťany patří k nejvysílanějším, tak dle mého patří k těm nejslabším. Četnická banda kromě Michela Galabru a samozřejmě Luise de Funese je kompletně obměněna (chybí Fugas!), a ani návrat paní Cruchotové - Claude Gensac film nevytrhl. Většina vtipů je zoufale nevtipná - a opravdu nejde postavit šest dílů na "Sem se mi dívejte"... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)
  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)

Reklama

Reklama