Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, musím souhlasit s ostatními. Toto pokračování už se točit prostě nemělo. Kazí to dojem ostatním dílům. Nemastný, neslaný děj, místy i nudný. Z mého pohledu jsem měl co dělat, abych to vydržel až do konce. Funes už je zde bohužel hodně vyšťaven. Možná se najdou někteří lidé, kterým se i tento díl líbil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z detstva si pamätam z televizie, ze koncom 80-tych rokov davali hlavne tuto cast, mimozemstanov a Cetnika ze Saint Tropez (1964). Ja osobne som mal najradsej sci-fi komediu o mimozemstanoch, pretoze sci-fi a fantasy bol moj najoblubenejsi zaner, inac ostatne casti bud v telke nedavali, alebo sli mimo mna, ani neviem preco. V kazdom pripade som sa na tejto casti pobavil celkom slusne aj dnes. Funes ma vzdy rozosmeje a teraz ked som videl vsetky casti, tak najmenej sa mi pacil Cetnik v New Yorku (1965)... 04.01.2011 _______ Louis de Funes - (Strážmistr Ludvic Cruchot) +++ Michel Galabru - (Rotmistr Gerber) +++ Guy Grosso - (Tricard) +++ Maurice Risch - (Beaupied - Poupě) +++ Michel Modo - (Berlicot) +++ Claude Gensac - (Josepha Cruchot) +++ Sophie Michaud - (Isabelle Leroy) +++ Hudba: Raymond Lefévre +++ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vrchní komisař Gerber a jeho četníci mají zase jednou pěkně zamotanou hlavu. Na starost dostanou čtyři krásné mladé četnice, které působí v řadách jak svobodných, tak i ženatých četníků pěkný rozruch. A to ještě dostanou rozkaz z nejvyšších míst, dbát o to, aby se mladým ženám nic nestalo - a pár dní poté jsou jedna po druhé uneseny neznámý zločincem... Poslední (a musím říct naštěstí) z četnické minisérie - a i když v české (a dříve i československé) televizi tento díl spolu s mimozemšťany patří k nejvysílanějším, tak dle mého patří k těm nejslabším. Četnická banda kromě Michela Galabru a samozřejmě Luise de Funese je kompletně obměněna (chybí Fugas!), a ani návrat paní Cruchotové - Claude Gensac film nevytrhl. Většina vtipů je zoufale nevtipná - a opravdu nejde postavit šest dílů na "Sem se mi dívejte"... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po mimozemšťanech, kteří nejsou z těch lepších dílů jsem zkusil omladině nabídnout Četníka a četnice a efekt byl stejný. Nejen, že je to nezaujalo, ale já jsem opět ke své hrůze zjistil, že to není vtipné tak jako dřív... Co se se mnou sakra za ty roky stalo, to nevím. Tenkrát v kině jsem se smál... Na co jsem nezapomněl byla likvidace těch dvou MB a na odrbanou ,,kačenu'' řízenou jeptiškou. Jak doba utekla někam, kam možná neměla jsem si také uvědomil ve chvilce, kdy velitel četníků má ruku na kolínku jedné z četnic a Cruchot na kolínku druhém. Dnes by to oba pány stálo minimálně funkci a to nemluvím o tom, že za 50 let by si na to jedna z četnic mohla vzpomenout a v rámci nějaké další blbosti jako je dnes meetoo si uvědomit, že byla Cruchotem ohavně zprzněna... O tom, že Cruchot se vyjadřuje o četnici Jo Makumbové, která byla jiné barvy pleti o její barvě pleti nelichotivě a představuje si ji v duchu jako divošku ze savany ani nemluvě:-). Dnes je holt jiná doba. Tohle už si dnes nikdo nedovolí natočit ani u komedie! Ze sentimentu tedy dávám za tři hvězdy, ale hned tak se na to zase nepodívám! * * * ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Podľa svedectva Catherine Serre bol Louis de Funés mimoriadne aktívny pri natáčaní, napriek zlému zdravotnému stavu, prítomnosti lekára a neustálej kontrole srdcového tlaku a podobne. Vôbec sa nešetril: "Sú scény, ktoré sme museli opakovať dvadsať, dvadsaťpäťkrát, kým nebol s nimi spokojný. Venoval sa všetkému. Na všetko dohliadal. Bol tam celý čas. Dokonca prišiel na plac aj vtedy, keď sa nenakrúcalo.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama