Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvním dílem je tento četník nejlepším z celé série. Dvojice s Claude Gensac se opravdu vydařila, důkazem pak může být její častá frekvence v dalších francouzských komediích. Nikdy jsem nepochopila, proč se po boku Ludovíka v dalším díle o mimozemšťanech objevila ta nepříliš sympatická tmavovláska... Tento díl o vdavkách stárnucího pána se vymyká od těch ostatních už jen tím, že si více všímá soukromí četníkova. Na scéně se také poprvé objevuje milá jeptiška, naposledy se tu bohužel vidíme s Nicol, nejpěknější dívkou z celé gendermerie. V příběhu je vtip, drama i šťastný konec. Neopakovatelná je věta Gerberova "a proč ne?" , kdy mu Ludovík negativně odpoví na otázku, zda si večer (během svatební noci) spolu zahrají šachy:). "Četník se žení" pro mě v celé sérii znamená takový zlom, tady už to asi mělo vše skončit. S dalšímy díly to už totiž jde z kopce a mnohdy z nich ční jen nostalgie... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vědět, jestli mu jde o zábavu nebo mi chystá novou matku." Jiskření mezi tanečním mistrem Cruchotem a paní Plukovníkovou bylo báječné, "pětiletá" dcera Nicole byla dokonalá, vysmátá jeptiška se sajdkárou mě zábavně děsila a zkoušky na štábního rotmistra mě taky pobavily. Skvělé bylo i Cruchotovo machrování v kontrastu s propadáním se do země, ale to byly jen malé ostrůvky zábavy v průměrném příběhu, ve kterém mě z šestice četníků dokázali pobavit jen dva. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Když Cruchot v honičce potkal krásnou Jozefu kterou hrála Claude Gensac a naskočila mezi nimi hned jiskra nemohlo to dopadnout špatně:-)))) Tenhle film je prostě četnická klasika. Dočkáme se v ní dokonce Cruchota generálem, což se nám v žádném jiném díle nepoštěstí. Škoda že si toho velení nakonec moc neužije ale aspoň si stihne dát čajíček s cukříčkem.:-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Četník v New Yorku, maličko slabší než klasický první díl, takže lepší čtyři hvězdičky. Geneviéve Gradová se s Četníky tímto filmem rozloučila, naopak sem vstoupila výrazná postava vdovy po plukovníkovi Josefína - Claude Gensacová. Sólo pro de Funese a M. Galabru, kteří bojují o místo vrchního strážmistra a zároveň o přízeň Josefíny, která je však od počátku elektrickou silou přitahována ke Cruchotovi. Celý film je pak orámován epizodou se zlodějem Řezníkem, což je kriminální schéma, které většina četnických filmů přejímá. Trochu zbytečná se mi zdála scéna v tanečních barech, jíž sde snažil velitel Galabru zdiskreditovat v očích Josefíny Cruchota. Ale řada komických gagů se už stala klasikou a jako vždy jsem se u tohoto filmu příjemně pobavil a odreagoval. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Podle mě je toto nejlepší film, co natočil Louis de Funès, nejlepší francouzský komik, který v té době začínal nabírat svou popularitu. Skvělé herecké obsazení, hlavně teda Funes a Michel Galabru. Hudba ta neměla chybu, protože byla nádherná. Celkový dojem:Prostě nemá chybu a naprostá kvalita.98%Přístupnost:přístupný ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Není možné, aby z několika uchazečů o povýšení byl vybrán jeden na základě jakési zkoušky a ostatní měli smůlu. Takové zkoušky, zvlášť pokud jsou vyloženě subjektivní (vyjádření vlastního názoru v písemné práci), se bodují a úspěch je definován určitým rozsahem bodů. Podle tohoto filmu je však možný jediný „vítěz“, což je úlet, zvlášť když na zkoušky přijeli uchazeči z několika rajónů. Ta zkouška nemohla probíhat formou „vítěze“. Smysl by to mělo pouze v případě, že by se vybíral nejlepší uchazeč o jedno místo z jednoho rajónu – zde St. Tropez. V tom případě by se zkoušky zúčastnili všichni četníci ze St.Tropez a nejlepší by se stal jejich šéfem. Že na zkoušce nezáleží, dokazuje závěr filmu, kdy je ženící se Cruchot (Louis de Funès) povýšen, přestože ve zkoušce neuspěl... (pjotri)
  • Civilní Cruchotovo (Louis de Funès) auto, se kterým na začátku filmu tvoří kolonu, je Renault Floride Cabriolet z roku 1959. Auto Joséphy (Claude Gensac) je Ford Mustang z roku 1968, černé četnické auto je Simca Aronde Châtelaine z roku 1956 a auto přítele Nicole (Guy Verda) je Triumph Herald Convertible z roku 1960. (frolish01)
  • Když se Cruchot (Louis de Funès) potápí, všimněte si jeho rukou. V různých záběrech na nich buď má nebo nemá potápěčské rukavice. (Ištván87)

Reklama

Reklama