Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmeček mi přijde lepší, než celá série Fantomase. Je tady pád docela dobrých fórů a po letech nabízí film dobrou retro atmosféru. Já jsem se dobře bavil a to je co říct, protože komedie zrovna nemusím. Navíc v kombinaci Filipovský-Funés je film snad ještě lepší než v originále. Je zajímavé, že v té době měly filmy lepší dabing, než dnes. Skoro každý dabující herec měl nezaměnitelný charismatický a zajímavý hlas. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, který má docela šílenou zápletku, jejíž vyústění ale přece jen není až tak nečekané, jak by bylo pro celý film záhodno. Louis de Funès je dobrý hlavně v tom smyslu, že není tím, kdo děj ovládá, ale je většinu filmu tím, kdo je postrkován. Krásně se celou dobu potí a opět ukazuje svůj komediální potenciál. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Grand restaurant pana Septima je určitě jedna z těch méně vtipných komedií, ve kterých je možno viděl Louis de Funése. Předpokládám, že to je přesně ten důvod proč jste film viděli, či se na něj chystáte. Od té doby, kdy se začně hledat schovaného prezidenta je to téměř nepozorovatelná nuda. Do té doby to ještě celkem ušlo. Ovšem ani předtím, než se nám z komedie stala nevtipná detaktivka jsem se úplně smích neřezal. Napočítal jsem tak dva až tři vtipné momenty. Nezlobte se na mě, ale je to trošku méně, než jsem očekával. Nenapadají mě vhodná slova k obhájení 2*, tudíž jsem se rozhodl pro zbabělý krok. Dám hvězdičku jedinou, kterou netřeba obhajovat. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Velice nápaditá komedie, která nestaví jen na školometském humoru Luise de Funese bohatého na pitvořivé grimasy a kotrmelce. Nezapomenutelná je pochopitelně scéna, kdy stín přetvoří Funesův obličej na Hitlerův. Vtip spočívá v jeho pokusu německým zákazníkům popsat v němčině složení jakéhosi menu. Pro jeho smůlu používá dikci podobnou té Hitlerovské. To je opravdu zdařilý kousek. Taková scéna rozesměje i po osmdesáté osmé. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedená reklama na francouzská auta. Film ukazuje, jak jistý typ Citroenu ke své přezdívce Kachna přišel (protože dokáže plavat na vodě). No a u Peugeotu se nám snaží namluvit, že jeho jízdní vlastnosti se nemění, ať jezdí klasicky kolama po silnici, či po střeše, kolama vzhůru... což jako nevím, má to být pochvala, nebo kritika? Nehledě na to, že když chce Funés vyvádět podobné skopičiny, měl vyměnit letní střechu za zimní s pořádným vzorkem, už bylo po 1. listopadu! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Když pan Septim (Louis de Funès) obíhá stánek, v detailním záběru u okénka stojí žena s mužem. Následuje záběr z okna, kdy dostává Septim pokyny, přičemž zmíněná žena k muži teprve přichází. (slatkac)

Reklama

Reklama