Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oddechová letní komedie, která ale spíš sází na akci než na humor samotný.  Několik gagů výborných, ale ve zbytku spíš jen příjemná podívaná. Nejlepší je paradoxně začátek, kde Fufu předvádí svou klasiku a pak bitka v baru. Spousta scének mi pak přišla bez pointy. Třeba se stopařkami a obrovským mastifem, několik výstupů s cholerickým Italem či delikatesy u anglické tabule.  Dabing pochopitelně excelentní a  rozhodně zpříjemňující průměrnou podívanou. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská komedie se vším všudy, okořenéna suchým anglickým humorem nádherně podaným Ferdym Maynem. Neskutečně pak na diváka, tedy alespoň na mě působí jedna ze závěrečných scén, kdy Funés s Maynem plovou na sudech v jezeru whisky a Funés si neodpustí poznámku, že na jeho straně je lepší. V ten moment nevím, jestli se mám smát, nebo brečet nad tou obrovskou škodou. Jinak se samozřejmě jenom směju. Celkově to pak vidím na 4 - 5, ale blíž k té pětce, takže 5*. ()

Reklama

Zevon 

všechny recenze uživatele

Bez Funěse by to bylo tak na dvě. Ale být mladý je moc fajn a krásná je doba, ve které se odehrává tento film, má to celé prostě svoje kouzlo. Nebyly mobily a lidi nečuměli na bedny doma ve svých ajnclících, ale chodili do kin, četli a měli k sobě jaksi blízko. Chlapi byli chlupatí jak pornoherci z NDR, ženské měly v oblibě podprsenky, které jim dělaly špičaté kozy, příroda byla zelená a řeky čisté. Tuhle iluzi mi film zprostředkoval, proč to neocenit? Richtig. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Film, který boduje atmosférou doby, kdy vznikl a příjemným prostředím = ex- a interiéry a svým klasickým dyzajnem. Prostoduchý děj s prvoplánovaným humorem, často ne zrovna komické scény spoléhají pouze na řev a grimasy de Funése. Komika spíše pro děti a mládež a nenáročné dospělé obecenstvo. Ale ve srovnání s úpadkovým filmovým zbožím (ca. od 90.let 20.století) jsou i tyhle taškařice už dávno klasikou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů s de Funèsem, které vlastně vůbec neznám. Bylo to na mě celé takové moc uježděné, pořád se někam jezdilo, pořád se někdo za někým honil. Až moc takové tradiční, až moc klišovité a groteskní, což mi v tomhle případě prostě vadilo. Navíc mě nenadchnul ani dabing, který byl skvělý jen v případě hlavní role. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně po příjezdu mladé Angličanky do školy Charlese Bosquiera (Louis de Funès), kdy jde pan ředitel ubytovat slečnu do svého domu, vede ji pěšky a ona za ním jede autem, je možné v odrazu bočních skel vozu spatřit celý štáb. (Max_FX)

Reklama

Reklama