Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série má logicky jinou atmosféru, než předchozí řady, které popisovaly život Ragnara Lothbroka. Nyní jsme o generaci dál a sledujeme občanskou válku vedenou jeho syny. Jedním z vrcholů se stává boj o Kattegat, druhá polovina série je roztříštěna mezi dobrodružství ve Wessexu, na Islandu a v centru vikingů. Pořád tu máme skvělé štítonošky, odvážné bojovníky, mezi nejzajímavější nové postavy se zapsal biskup Heahmund v podání Hirstova oblíbence Jonathana Rhyse Meyerse (král Jindřich VIII. z Tudorovců). Je o čem přemýšlet, je hodně zajímavé zkoušet dohledat zdroje, které Hirsta inspirovali k finální podobě scénářů. A jsem ráda, že z Hirstových dcer neztrácíme obě. Helga byla skvělá, ale Torvi je ještě zajímavější postava. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celou sérii je velký špatný už jenom z principu toho, že musíte celistvě hodnotit něco, co je vydáváno po půl roce, ale jako celek. Tohle rozhodnutí History asi nikdy nepochopím. Nejde o nic špatného. Cítím z toho seriálu stále sentiment, jelikož jde stále o dílo, které ale lehce ztratí na svém skvělém lesku. Proto je asi skvělé, že další série bude poslední. Seriál samozřejmě není to, co býval. Ale nejde o nic, to bych zakopal hluboko pod zem. I když tendence k tomu jsou někdy až příliš silné. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další umělé natahována telenovela, která se dá odvyprávět v polovičním počtu epizod. První půlka byla mnohem lepší než druhá, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že seriál už nemá směr a stojí na místě... otravných linek přibylo a oblíbené postavy začaly nudit a otravovat a počet zbytečných postav se také zvedl...suma sumárum, průměr ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo nebylo, z dobrého seriálu udělali hroznou zhovadilost, kde scénář psal cvičený gibon na pervitinu a všechny dějové zvraty a chování postav dávají smysl asi stejně, jako nápad nechat stát lahev s mlékem několik dní na letním slunci a pak ho vypít na ex a zajíst syrovým mletým masem. Veškeré postavy jsou tu zploštělé na dva archetypy - muži, kreténi, pro které slovo nemá váhu a ženy - krávy, co vlezou do postele s čímkoliv. A tohle je prostě základní problém, neustále měnění stran, nudné a nezajímavé nové postavy a všeobecně neskutečně odbytý děj (A tím nejvíc trpí linka Flokiho). Obrovské zklamání, které jsem dokoukal jen ze sentimentu po kvalitě prvních řad (zábavné ani nejsou bojové scény, tam kde se v prvních sériích vytvářela logická choreografie se štítovou hradbou a alespoň náznakem taktiky, zde je jen víc komparzu, zařve se a všichni na sebe naběhnou jako parta vožralejch fotbalovejch rowdies). ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)
  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama