Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ááááá, stará dobrá klasika. Stallone jako scénárista nezklamal a naservírovali nám s Feldrem Jasona coby policistu-vdovce, který dostane do kriminálu motorkářský gang a odjíždí s dcerkou na rok relaxovat na venkov. Jenže jak už to tak bejvá, čert nikdy nespí a policajt je ve službě pořád. Střílení, bouchání, mlácení, autonahánění a zmalovaná Winona. Všechno co jsem chtěl, jsem dostal. A kdo čekal něco jinýho, je tele. 80% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

U Homefront sa opäť dostavuje neporozumenie distribútora zámeru v náväznosti na názov, ktorý má istú sémantickú dôležitosť a predznamenáva obsah celého filmu (nie, skutočne nejde o spin-off posledného filmu Tonyho Scotta). Dovolím si teda svojpomocne ho prekrstiť na "Domáci front", aby som si prácu uľahčil. A práve na domácom fronte a na vlastnom pozemku musí Phil Broker pred votrelcami brániť tradičné americké morálne hodnoty, z ktorých je na prvom mieste rodina. Stalloneho podpis je cítiť už na námete, ktorý sa snaží tváriť tak "príjemne staromilsky", ale zároveň aktuálne (predvídateľný krok v snahe osloviť čo najširšie publikum). Nedáva preto dôraz len na rutinnú frenetickú akciu, ale aj obsahovú výplň, ktorá tvorí väčšinu prvých dvoch tretín filmu, aby sa v závere zvrhol v jednu veľkú akčnú scénu. Fleder a Stallone v snahe nepôsobiť dojmom jednoduchého čiernobieleho príbehu v zmysle "dobrý verzus zlý" prikladajú antagonistom rovnakú motiváciu, rodinu, ktorú je potrebné za každú cenu pomstiť. V konečnom dôsledku však Stathamov protipól tvoria členovia gangov a výrobcovia drog, čiže bez výnimky zločinci, ktorí nijak nebránia sústredeniu diváckych sympatií smerom k Brokerovi a celý dej sa tým zvrháva na banálny koncept, ktorému sa pôvodne pokúšal vyvarovať, no po istom čase na to úplne rezignuje (priemerní fanúšikovia 80. rokov v akčnom žánri by teraz povedali, že predsa o to vôbec nejde, stačí dobrá akcia - to by však nesmela byť príbehová omáčka v takej miere prítomná a snaha o aktuálnosť tak zrejmá). Že je v priebehu filmu často absolútne jedno, akým spôsobom sa dostane Jason Statham z bodu A do bodu B, kde naňho čaká pár chodiacich mŕtvol by som filmu odpustil, keby sa netváril tak civilne a vierohodne. Pritom nelogizmov vydá na desať ďalších filmov. Rozprávkové vykreslenie školského a sociálneho systému plus na prvý pohľad idylického života na vidieku ponechajme spolu s premnoženými zbytočnými postavami (Rachel Lefevre, Frank Grillo) bokom, dôležitejšie sú pre dej zásadné charaktery, ktoré jednoducho... nefungujú. Titulková sekvencia prekvapí zvučným obsadením, ale vinou nudných archetypov toho veľa neponúknu. Navyše menovite James Franco bol rozhodne zlou voľbou pre hlavnú zápornú postavu; akokoľvek ho mám rád, nech sa na to pozriem z ktorejkoľvek strany, jeho rola mu, jemne povedané, nie je napísaná na telo (a niektoré grimasy, ktoré predvádza sú až úsmevné). Zvyšok je sterilná tuctová žánrovka, ktorá "sa na nič nehrá" (ako nás Stallone úporne presviedča). Ak nemáte veľké nároky, je tento film určený pre vás, ale dám vám radu - čakajte typickú stathamovku, nie to, čím sa sprvu zdá byť. 40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety jsem si z legrace podal přihlášku k BIS a navzdory svým plochým nohám jsem málem prošel - tedy kdybych neměl rodinu, kterou vyhodnotili jako bezpečnostní riziko. To v emerických filmech se to rodinně zaměřenými agenty v utajení jenom hemží a útoky na jejich slabosti jsou čím dál tím víc stejné. Tentokrát to však tradičně zachraňuje taťka Statham, na jehož dceru bych se rozhodně ani ošklivě nepodíval, protože by mi pravděpodobně byly rychle přemístěny koule někam k mozku a to by mému chatrnému zdraví patrně neprospělo. A takoví taťkové jsou mým vzorem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zápletka samotná sice neoplývá zrovna originálním námětem, který by nebyl k vidění už jinde, ale jako celek tento film jakžtakž ušel. Mělo to pár slušných momentů, akční scény taky nebyly špatné, ta malá holka mi byla celkem sympatická (a to nemám malé spratky ve filmech zrovna v oblibě) a hlavně kde jinde je možnost vidět Jasona Stathama s dlouhými vlasy…Sice jen na začátku, ale…Kupodivu jsem se u toho ani moc nenudil, Winona Ryder sice už zestárla, ale pořád je to má platonická láska z puberty, Frank Grillo i James Franco podali dobrý výkon – byli i správní slizouni a Kate Bosworth tu fetku zahrála fakt solidně. Sice je to průměrná záležitost, ale určitě ne ztráta času… ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná práce. A Květníček přežil, takže naprostá spokojenost s akčňáčkem. Nechtěl jsem u něj dumat nad ezoteričnem, abych si tu poté mohl mrskat ego vykradenými cintáty typu ,,philosopher consiste a invertir la direction habituelle du travail de la pensée", jsem tedy s řízným a jednosměrným scénářem i se solidními výkony herců, těch prodejných kurviček, plně spokojen. Jo a Segre, prosím Tě, Rajdrofka je v titulcích, protože v tom hrála. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Winona Ryder povedala, že prijala túto úlohu, pretože jej dovolila preskúmať pre ňu úplne niečo nové. (chesterko)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama