Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane civilné a s uveriteľnými postavami (výborný James Franco), takže ani nevadí, že počas prvej hodiny Jason iba občas niekomu zláme hnáty alebo ho šmarí ksichtom do okna auta. Práve naopak, vďaka tomu budovaniu vzťahov to celé dobre graduje až k napínavému a riadne krvavému finále. Veľmi fajn stathamovka. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Přistupovat k dílu od Sylvestra s Jasonem v hlavní roli a očekávat intelektuální masírku typu Fontána, je hloupost. Takže tu máme v rámci žánru koukatelnou podívanou s lehce nepřehlednými nakládačkami, což je Trošku škoda. Nejhezčí zákrok má totiž malá Stathamová hned zkraje filmu. Jo, sorry spoiler. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Je mi to jasné. Trpíte tu jemnou dyslexií a pustili jste si to jen proto, že vás zmátl název "Homofronta", pročež jste doufali, že to konečně bude něco dle vašeho gusta. A ejhle, ona se z toho místo další Zkrocené hory vyklubala klasická, povedená Sylvestrovská Stethemovka, po které si tu teď neuroticky rozmazáváte mejkapy a prskáte přes tlustou vrstvu rtěnky něco o slaboduchých béčkách. Tak si to shrňme! Áčkový rozpočet, áčkové obsazení, které navíc podávalo dost slušné výkony, vezmeme li v úvahu, že všichni museli hrát s rukou na šrajtofli, aby je náhodou během natáčení nevykostila Vinona, no a já osobně od něčeho, co má v anotaci "Akční" a v kolonce scénář "Stalone", zrovna Heideggerovský útok na esencialismus tradiční metafyziky dvakrát neočekávám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘEKNI MI, ŽE VÍŠ, KDE TEN ZKURVYSYN JE…“ /// Statham vs. drogovej sráč, kterej přišel vo fracka (z toho plyne ponaučení – když sejmeš parchanta, sejmi i fotra!). Jasone – kurva ty válíš! Super ruční práce, taky Franco nám dospěl… pravda, to vodhalení (jaký? Nebuď zvědavej a mazej do kina! Aha… tak se na to vyser…) je trochu pitomoučký. A s pochybnejma berličkama se nám postupně trhá pytel…, ale co, má to slušný tempo, svině jsou sviňský, Jason drsnej… a snažím se (kurva fakt se snažím!) nemyslet na to, že se chovaj kreténsky. Když vono to nejde. NEJDE! Strašně mě to sere, páč tohle je po dlouhý době suprovej Statham! Jako – drama, to vono to je! Můžu za sebe říct, že Franco dostal přes držku i silou mýho vzteku. A já když se naseru… takže co vlastně čekáte? Som z toho volaký zmetený… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsal Chuck Logan, číst nebudu. 2.) Chcu vidět, jak se tváří šéf motogangu při informaci, že jsem mu (před chvílí) zmenšil gang. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb jak americký strýček s italskými kořeny napsal pro svého synovce z britských ostrovů naprosto rutinní příběh a poctivý řemeslník Gary Fleder (thriller Sběratel polibků) mu vtiskl civilnost a atraktivitu. Spoléhá se tu na látku jak vystřiženou z osmdesátých let (však ji měl Sly dlouho v šuplíku), kterak se bývalý tajný polda Jason Statham přesune s dcerkou (ano, maminka byla vážně nemocná) na venkov. Jenže tam se zaplete s rodinkou drogového princátka (James Franco slušný, ale opravdu z něj strach nejde), který mu pořádně zavaří. Tu se objeví solidní drsoň Frank Grillo, tam si potřebuje šlehnout vychrtlá Kate Bosworth, tady se objeví stále krásná-zapomenutá Winona Ryder (kdepak ty oscarové role z let devadesátých jsou?). Nejprve v sympatické atmosféře totální klaďas v kšiltovce seřeže několik buranských prudičů, aby to ve velkolepém finále solidně rozjel. Nic víc, nic míň. Stathamovky bývají často o režisérovi a choreografovi akčních (bojových) scén. Tady se to sešlo. Tradičně nesmlouvavý, ale tentokrát docela usměvavý a taťuldovsky naladěný Statham velmi dobře ví, že netočí pro kavárenské intelektuály a že po něm nikdo nevyžaduje recitovat Hamleta. Ví to i Fleder, který uvařil z béčkových klišé slušnou večeři. Holt, v jednoduchosti je síla. Za posledních minimálně pět let mi tenhle Stathamův kousek sedl nejvíc. Stallone se mohl v nějakém cameu klidně objevit. 70% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Při závěrečné honičce v docích je možné si několikrát všimnout stínu vozu s kamerou (bugfoot)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama