Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 354)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Třetí Expendables, třetí režisér...Stallone pokračuje ve své poctě 80. a 90.tých let a servíruje nám ještě větší, velkolepější a akčními legendami naplněnější kousek. Stojí to ale do třetice za to? Je tu stará parta, ta je jako vždy v pohodě; pak je tu omladina, která prostě má asi do kin nalákat mladší publikum; a pak jsou tu resty v podobě hvězd let minulých, kteří se v předchozích dílech neukázali. Z čeho pramení tato nelinearita a fakt, že jen pár z nich má opravdu velký prostor? No protože sešikovat tolik známých jmen na jedno místo není jednoduché a jelikož hodně z nich natáčí jiné projekty, natáčení se mnohdy muselo obejít bez důležitých herců, takže někdy podivně zmizí nebo nejsou vidět s těmi, kdo zrovna na natáčení byl. Každopádně ale slušně natočené (od Patricka Hughese jsem zatím jeho Red Hill neviděl, ale první velký projekt zvládl obstojně) a asi největší devíza trojky jsou prostě posily a o tom to celé je. Jedná se hlavně o Wesleyho Snipese s Antoniem Banderasem, kteří jsou naprosto super. Banderas je skvělej hláškař a jak se o něm proslýchalo, že si roli přizpůsobil na tělo, tak je to pravda. Naproti němu u Snipese je cítit, že se na roli těšil, užívá si opět herecké pozornosti a do týmu se hodí, takže doufám, že už tam zůstane na pevno. "Mladí" mi nijak zvlášť nevadili, ale celkově mi tam přišli tak nějak navíc a kradli prostor mým oblíbencům. A abych nezapomněl na Forda - ten konečně vypadá, že projednou si natáčení užil a je to na něm cítit. Co se týče Mela Gibsona, o něm snad nikdo pochyby neměl, dobrý záporák. Po JCVD měl nelehký úkol pojmout hlavního protivníka Expendables trošku jinak, ale na druhou stranu se vždycky vědělo, že je dobrý herec, takže bude spíš chtít vytěžit z tohoto faktu než z velkolepé bitky, kde ani mistra taekwondo Van Damme překonat nemohl. Jenže, pak je tu ta technická stránka věci. Ve dvojce mi to tak nepřišlo, ale v tomhle dílu mi ty triky připadaly naprosto příšerný. Béčkový asi není ten správný výraz, ale ty výbuchy všeho se mi teda vůbec nelíbily. Vím, že ve dvojce nasadili CGI ve velké míře a rozlítil tím mnoho fanoušků, ale trojka je v tomto ohledu umocněná. Teď ale záleží na tom, zda-li na tom člověku bude záležet, nebo si prostě řekne, že to k tomuto žánru patří, což do jisté míry ano, ale přecijen je rok 2014 a blockbuster podobného střihu by asi takto vypadal neměl....Expendables ale jsou a vždycky byly točené pro fanoušky a pro ty je návštěva kina povinnost. Ve svém komentáři jsem se věnoval převážně obsazení a nebýt jeho, tak průměrné hodnocení všech tří snímků bude tak 30%. Ex nejsou o propracovaném scénáři (byť osobní pomsta a zrod Postradatelných je nejlepším tématem z trilogie), nejsou o realističnosti nebo dobrých tricích...jsou o té nostalgii. Ačkoli pár hvězdných jmen ještě chybí, trojka opět řady rozšířila a připravila prostor pro pokračování, kterého se doufám dočkáme...75%...[15.8.2014_Kino Šumava_Klatovy] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rambova partička vs. Mad Max, aneb znova o tom, že věk je o stavu mysli a zručnosti plastických chirurgů.. Pochvala jak pro Slye, vydávajícího se za mezinárodní soudní dvůr se sídlem v Nizozemí, že slovo „dementní“ mohu prozatím na jeho vysvědčení vynechat, tak pro Mela, který si roli darebného zbrojaře dává jak šoulet o šábesu. Chápu ty, jenž se dotkla snaha o jakousi generační výměnu, nicméně stěžovat si po předchozích dvou zkušenostech na technické či obsahové aspekty Expendables (přičemž třeba režie či vyváženost vážného tónu a nadsázky stojí v konfrontaci se staršími bratříčky nejvýš), mi přijde stejně zcestné, jako típnout Arniemu doutník o hruď a říct mu, že zapomněl říci prosím. Potěšilo i hodně prostoru pro okřídleného krasavce s typickými výsostnými znaky (Rumburak hovící si na Hamletově proprietě) či milá skutečnost, že se Banderasova mlčenlivého partu nezhostil například Martin Lawrence.. P.S.: Takže Steven, i když to měl doma na Balkáně, odmítl účinkovat, protože potřebuje scénář s pořádným příběhem? Vtipálek. Napsal bych mu roli na tělo, kde by ho seschlý Han Solo shodil z vrtulníku jako protitankovou pumu a Azménistán by se rázem změnil na měsíční krajinu.. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pořád to funguje. Patrick Hughes sice místo mladé dravé krve přináší hlavně v polovině snímku hodně zatuhlou podívanou. Jakmile se ale dostane ke slovu jeho hodně slušné akční řemeslo a stará garda, tak si to prostě stále béčkově užijete. Antonio Banderas ruluje, Harrison Ford s Arniem se asi vsadili, kdo z nich umře dřív a drsoň Mel Gibson by zasloužil mnohem více prostoru. Na první dva díly se to nechytá, má akční dušička je však stále spokojená. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Koukám názory se hezky různí, podle mě lepší než jednička, slabší než dvojka. Mínusy: hlášky primitivní jak kdyby si je vymýšleli herci sami a až na setu, akce nasnímaná zblízka a roztřeseně, tj ve výsledku nic nevidím (klasicky SUCKS), rating pro děti je neodpustitelný, tady chci kurva vidět lítat nohy hlavy ruce v cákancích krve a la brutální béčko, no a taky mě nebavila mladá parta. Plusy: pravidelný přísun "nových" starých známých ksichtů (casting šílenost), Mel Gibson jako záporák nijak nezaostává za JCVD, a to mu stačí jen mlčet a lstivě se usmívat, Banderas jako týmová opička taky super, první půlka zadrhává ale ono se to do závěru stihne sebrat... A je to další Stallone-made pohodička jaký do nás valí už od posledního ROCKYho. Takže: Beru trojku za "slušnou", nechám si snít o ultra palbě co z toho prostě mohla být, kdyby se to za ty prachy a obsazení vzalo POŘÁDNĚ, na druhou stranu ale.... jsem vděčný, že takový zaprášený akčňák vůbec ještě v roce 2014 jde do kin, a ač to dřelo a bylo místy vyčpělý, ten chlapácky hřejivý nostalgický pocit na konci byl k nezaplacení. 7/10. P.S. Doufám, že pokud vznikne další díl, konečně se přidá Dwayne THE ROCK Johnson a někdo vyslechne jeho přání postavit se proti Expendables a pořádně jim dávat do držky. Komerčně to teď ale tak slušně propadlo, takže kdo ví jestli jedeme dál... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tady měl komentář o tom jak hrozně moc se mě tenhle díl nelíbil. Tentokrát jsem si je pustil všechny pěkně za sebou a představte si že jsem zjistil že ani Trojka není vůbec špatná a nejen že se dá bezúhony přežít. Ona je možná i daleko zajímavější než Dvojka. Ve Dvojce je hodně humoru, máme tam Chucka, ale na druhou stranu příběh není nic moc. kamera je vyloženě hnusná a Van Damme sice tomu celému dá nějaké body navíc, ale jako herec na Gibsonovu úroveň nedosahuje ani náhodou. Svůj pohled na třetí díl jsem tedy upravil a docela bych se i těšil na případné pokračování. PS: Nemyslel jsem že to někdy napíšu, ale Stallone je v novějších filmech daleko větší bourák než Arnold. Ta politika tě chlape nepěkně semlela. Barney Ross rozhodně Stallonovi ve filmografii ostudu nedělá. Charisma rozhodně má. 70% ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Přestože se úvodní akční scéna filmu odehrává v somálském Mogadišu, má Stonebanksova (Mel Gibson) helikoptéra bulharské výsostné znaky. (p3tris)
  • Scéna s vrtulníkem a obrněným vlakem byla skutečně natočena, nejednalo se tak o počítačovou animaci. (cheyene)
  • Arnold Schwarzenegger jako Trench řekne dvě fráze, které patří mezi jeho kultovní. Hlášku "I lied", v překladu "lhal jsem", řekl jako John Matrix ve snímku Komando (1985) a také jako Terminátor v Terminátorovi 3: Vzpouře strojů (2003). Druhou frázi s vrtulníkem "Get to the chopper!" řekl jako Dutch ve filmu Predátor (1987), v Expendables: Postradatelní 3 zazní ve větě v podobě "Good morning. Let's get to the chopper! Let's go!". Film Predátor (1987) si herec připomene i ohromným zapáleným doutníkem v helikoptéře. (Rominator)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama