Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejdrsnější krimoška z Bebelovi filmografie, není to ani tak zásluha Jeana-Paula jako komisaře Stana,ale především díky hlavnímu záporákovi Schneiderovi, kterej by byl i mezi psychoušema za radikála. Ale co, píšou se osmdesátý léta a to nějaká ta mrtvola sem, mrtvola tam nehrála žádnou roli, ve filmech se hulilo, padali vulgarismy a tak nějak všeobecně se s tím nesralo. Osobně si myslím, že Samotář stojí a padá na Bebelovi bez něj by se jednalo o typickej tucťák, kterejch na světě vegetujou tisíce. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poctivý francouzský krimi thriller, jeho hlavní devízou jsou herci - drsný komisař Stan (J.P.Belmondo) a jeho protivník lupič a vrah Schneider (J.P.Malo). Jenže - humoru jako šafránu (vtipný je jenom malý Stanův kmotřenec a jeho odhánění Stanových nápadnic), akce nemnoho a dopad na emoce či rozum diváka téměř žádný. Jen pouhá vcelku napínavá oddechovka. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=rm5T_bah9u4 ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zase po čase jsem shlédl tento snímek a musím řiznat, že celý film stojí a padá na výkonu Bebela, ostatní je běžná krimi šablona osmdesátých, filmově slábnoucích let. Bebel je však v roli takový, jakého jej mám rád - trochu drsňák, sukničkář, rozhodně pragmatik a když se to hodí, tak i se smyslem pro spravedlnost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctová zameniteľná francúzska krimi. Šablónovitý scenár, drsný Belmondo, prestrelky v Paríži, proste stávka na divácku istotu. Film je charakteristický tasením zbraní ako vo westernoch, rozdávaním belmondových rán, množstvom áut a peknými ženskými. Má ale solídne tempo, genius loci Paríža a Belmonda. O čo ide, mi bolo šumafuk. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak druhej českej název Profesionál 2: Samotář, je jedině tak na to, aby každýho zmátl. S filmem Profesionál to totiž nemá vůbec nic společnýho, kromě Belmonda v kožené bundě. Film samotnej není špatnej. Zažijeme klasickou francouzskou kriminálku plnou Peugeotů a Citroenů. Hned za začátku mě odvařila návštěva diskotéky, kde hrálo strašný disco, ale fakt strašný a pařili tam na to strašní dementi. No, asi generace našich rodičů. Pak se postupně blíží závěr, vyšetřovatelské techniky protřelé jak stěrkou třená dřeň, všichni víme, k čemu to spěje. Spěje to hlavně k tomu, že Belmondo a brokovnice k sobě jdou jak koule a šulin, takže přirozeně. Dobrej film. Jinak neříkám to často, ale jsem rád za český dabing, protože Krampolův Belmondo mi prostě sedí (Belmondův pravej hlas by mě určitě překvapil a zklamal). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama