Reklama

Reklama

The Captive

  • Kanada Queen of the Night (neoficiální název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dovolím si částečně převzít a upravit komentář od Pilda17, který se mi při otevření profilu filmu zobrazil jako první a který jsem si také jako první po zhlédnutí filmu přečetl. ~~~ Thriller, který mě vůbec nezaujal způsobem vyprávění, které bylo natolik na přeskáčku, že jsem po nějaké době ztratil přehled co se kdy děje a přestával to postupně vnímat. A rozhodně to nebylo příběhem, který má nápad a šlo by z něj vykřesat něco koukatelného. Ano, od začátku mě film nenechával v klidu a stále jsem u něj musel něco dělat, jinak bych nudou chcípnul, protože po většinu času se nic zajímavého neděje a jen si to hraje na sofistikovaný promyšlený thriller. Ryan Reynolds zahrál své, ale ničím nevynikne. Zpočátku se vše tvářilo daleko zajímavěji, sice se to táhlo, ale dávalo to naději, že se příběh rozvine a začne se něco zajímavého dít. Určitě dříve než v polovině se ale vše přehouplo do vyhloubené neprázdné jímky a v tu chvíli jsem již pomalu vypínal mozkové závity. Potenciál na velmi solidní krimi thriller film měl, ale naprosto ho nevyužil, zahodil a zcela zazdil, což je zásadní a esenciální chyba. Chtělo to nějakou, jakoukoliv akci, napětí namísto unylé nudy a hlavně nějaký moment, který by vyrazil dech, něco, co by dokázalo smysluplně překvapit a probudit diváka. Vše si propluje nezáživným a přichcíplým tempem a nenabídne NIC. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa celkom vydarený thriller. Spočiatku mi to trochu pripomínalo atmosféru 3096 Tage (príbeh Nataschi Kampusch), no potom to nabralo inší vývoj - teda nielen z pohľadu unesenej, ale aj z pohľadu tých, ktorí ju neprestali nikdy hľadať a veriť, že ju ešte niekedy uvidia. Aj keď niektoré veci naozaj trochu postrádali logiku a tie zlomy v deji boli občas dosť neprirodzené, film ako celok ma bavil. Malo to dobrý spád, nechýbalo tomu ani napätie a dokonca aj postavy celkom vhodne vybraté, aj keď občas mi prišli niektorí vážne takí pasívni (napr. Cassandrina matka). ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Dobré zato trošku táhlé, byl to zřejmě záměr. Mám rád ty kanadské zasněžené krajiny. Rosario Dawson je krásné mulatka a dobrá herečka. Měl bych dvě skromné výtky k scénáři. 1) Když spolupachatelka únosce zpovídala krasobruslaře - copak si nevšimla, že na parkovišti stojí auto tatínka unesené dívky? Ta hrubka bila do očí ! 2) Vadila mně občasná zmatenost mezi budoucností a minulostí. Film je poučný ohledně úchylů na různých chatech, tak pozor dívky! Ke konci konečně trochu gradovalo napětí, byť závěrečná scéna byla dosti chabá. Hlavní záporák vypadal jako 100% úchylný únosce, mělo je to trknout. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde tomu dát víc, protože tam bylo tolik opravdu špatných situací, scén a nepochopitelných věcí, co se scénáře týče, že to fakt nejde. Když pominu ty skoky ve vyprávění z přítomnosti do minulosti a zase zpátky, který jsou prostě zmatečný, nemůžu si odpustit okomentovat toto: manželka, která celých 8 let vyčítá manželovi, že "ztratil" jejich dítě. Ale on nikoho neztratil, prostě šel do obchodu koupit koláč a řekl 9 leté dceři, aby na něj počkala v autě - mimochodem ani ona sama se nehrnula za ním a v 9 letech už není nejmenší. Pak policajt/detektiv, kterej si od začátku do konce myslí, že otec dítěte je kretén, kterej holku prodal nějakýmu úchylovi. :D to jako vážně toto?? A když se mu podaří online spojit právě s hledanou dívčinou, tak jeho přítelkyně (mimochodem velitelka celýho vyšetřování) toto absolutně zmaří během pár sekund svou naprostou demencí. Vypadá to, jako by to dítě ani hledat nechtěli a bylo jim to jedno. To prostě vůbec není možný. A ještě únos velitelky, to je taky mistrovský dílo - ona je hvězdou večera, má proslov, lidi jí tleskají atd., je to na pozvánky a nikdo netuší (ani ona), kdo že to s ní sedí u stolu? Nikdo si nevšimne s kým odešla? Ufff! A záporák musí mít úplně vyschlo v hubě, protože ji má celej film otevřenou jak úplnej dement. Ne, toto se fakt nepovedlo. Dvě hvězdy za R. Reynoldse a kanadský prostředí... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama