Reklama

Reklama

Matthias je majitelem firmy, která vyrábí laškovné pohlednice s různými "legračními" hesly. Má jednu sekretářku, několik věřitelů a stále hluboko do kapsy. Matthias však nikdy neztrácí svůj šarm a smysl pro humor. Když se na riviéře seznámí s krásnou pohádkově bohatou blondýnkou, je jen otázkou času, kdy mu podlehne. Tak si to myslí Matthias. Skutečnost je poněkud prozaičtější. Krásná dědička má dvojče - sestru, která je od ní k nerozeznání. A obě se chtějí co nejdřív vdát a obě chtějí Matthiase nebo jeho bratra. Má on vlastně bratra? A jak to má potom všechno stihnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv filmy s Pierrem Richardem nevyhledávám, tohle bylo docela dobrý. Ocenil jsem především náročnou dlouhou souvislou scénu, kdy P.R. přebíhá z ložnice do ložnice a dělá mezi tím všemožný píčoviny... ta scéna má několik minut souvislého běhání sem a tam a divadýlek okolo a bez jediného střihu (nebo to tak alespoň vypadá - a vzhledem k roku natočení filmu bych to asi poznal), čili dobrý výkon. A ještě se mi líbí fakt, že film si pohrává s tím, že jeden šťastlivec šuká megabohatý sexy dvojčata a ačkoliv mu na to potom ty dvě přijdou, tak to berou a souhlasej s trojkou. Myslím, že hodně dobrý :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina diváků mám Pierra Richarda nejraději v roli sympatického poplety, nebo roztržitého a smůlou pronásledovaného magnetu na průšvihy. Nepochybuji o tom, že v civilu je to inteligentní a ženami obletovaný charizmák, ale v roli nodolatelného svůdníka, kterému poměrně hladce prochází velký podvod na dvě krásné ženy, mi tak úplně neseděl. Dvojče má pár humorných momentů, ale ty nevychází z komediálního talentu herců, ale téměř výhradně z víceméně vtipných situací, které musel Matthias řešit. Ne že bych byl nepřející, ale přes všechny sympatie k Pierrovi jsem neměl moc důvodů mu v jeho sukničkářství fandit. Dvojče je vlastně pouhá hříčka, kterou tvůrci rozvedli do celovečerního filmu, aniž by si dali práci s nějakou pointou. Závěr byl totiž mizerný a přestože nejsem puritán, tak i trochu nekorektní. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Místy vtipná komedie, která jako celek působí trochu rozpačitě. Je zaměřena především na chtivost sexu a s tím v ruku v ruce spojenou chtivost po penězích, kterých je takový nedostatek, pokud jste hazardní hráč a nenapravitelný proutník. Matthias Duval (Pierre Richard) sice vlastní něco jako svou firmu, ale veškerou svou energii a čas spotřebovává na to, jak se dostat do postele dvou dvojčat Betty (Camilla More) a Liz Kernerových (Carey More). A to tak, aby nenabyly sebemenšího podezření, že jsou navzájem podváděny. Je neuvěřitelně vynalézavý, výmluvný a tvořivý, že kdyby jen trochu tohoto elánu vložil do chodu své firmičky, tak se z něj stane velmi úspěšný člověk. Ale když se bohatství samo nabízí ve dvojím sňatku, navíc s tak půvabnou mašličkou ženské mladické krásy? Nakonec proč nepohřbít jedno dvojče a užívat si společný život ve třech, bezstarostný a plný radovánek? Z dalších postav: žárlivý právník Ernest Volpinex (Jean-Pierre Kalfon), brousící si sám zuby na jednu ze sester, Matthiasův naivní přítel Ralph (Jacques Frantz), jehož žena Marie (Françoise Dorner) stále toužila po jeho příteli, a obětavá Matthiasova sekretářka Evie (Andrea Ferréol), zastávající spíše roli jeho rozumnější sestry. Místy vtipné, ale dosti blátivé a zbytečně frivolní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžce inspirativní. Sám sobě nasadit parohy zvládne fakt jenom Richard. Až budu v podobné situaci zachovám se naprosto stejně, ale aby to mělo grády vymyslím si dvě dvojčata. Budu tak mít skutečnou jistotu že se vyspím opravdu s oběma dvojčatama. Přeci jenom vymyšlený dvě dvojčata tedy celkově trojčata mají u dvojčat větší šanci než vymyšlené jedno dvojče, tedy dvojčata. Mám rád jasný situace a píšu výhradně jasný komentáře. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mým oblíbeným komikem a tenhle film je jeden z prvních, které jsem s ním viděl. Dvojče ovšem zůstává jedním z jeho slabších filmů, má jich lepších rozhodně dost. Tato komedie je zmatená a já měl problém, že jsem se zasmál jen párkrát. Jinak zápletka je rozhodně povedená a nic to nemění na tom, že Pierre je jedním z nejlpeších francouzských komiků. Ovšem některé fory jsou fakt povedené. 60%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Èze, malé vesnici u Středozemního moře, kam Pierre Richard jako chlapec jezdil s matkou na prázdniny. (raininface)

Reklama

Reklama