Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 871. Británia je z veľkej časti ovládaná bojovnými klanmi Vikingov. Jedným z nich je mladý bojovník Steinar (Charlie Bewley), syn panovníka. Otec vyšle Steinara na výpravu s cieľom nájsť odcudzeného brata Hakana (Elliot Cowan), ktorého pred rokmi vykázali z kráľovstva. Na tejto životunebezpečnej výprave sa má Steinar stať mužom, po ktorom túži jeho otec - jeho nástupcom, budúcim neľútostným panovníkom. (beso74)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (29)

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl fakt průser. Na samém začátku to ještě tak úplně řidké nebylo, ale postupem času to řídlo a řídlo až se z toho nakonec stala absolutní sračka. Jediné na co se zde dalo dívat byly chvilkové záběry severské přírody a to je proklatě málo. Samotný příběh zpočátku ještě skýtal jistou naději, která však díky stupidním dialogům, katastrofální techno hudbě a slabým hereckým výkonům, velmi záhy vzala za své. Navíc nechyběl ani obligátní černoch a když se za tím zpětně ohlédnu, tak se vážně divím, že jsem to vydržel dokoukat až do konce a už se moc těším na třetí sérii Vikingů, abych si pořádně spravil chuť. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádní visuál (hlavně exteriéry) a slušné bitky zabíjí podivná hudba a napůl nesmyslný scénář, který působí dojmem, že z filmu byla vystřižena polovina důležitých scén. Nevadí mi domýšlet si u filmu různé skutečnosti, jenomže tady je toho prostě moc nevysvětleno a nezdůvodněno a spousta postav se chová nanejvýš podivně. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No co na to říct. Vikingové jsou asi v poslední době v módě (že by za to mohl Marvelův Thor?) a Clive Standen se filmově našel (Vikingem podruhé nebude náhoda :)). Bohužel dostal téma do pazoury "TV režisér" a podle toho to zase vypadá. Kvalitní choreografii soubojů nahrazuje zběsilým střihem. Tematická hudba která by prolínala celý film prakticky neexistuje, jen náhodně střídá hudební styly (místy až otřesná - techno a Vikingové? fakt? Viz souboj v lese se Sasy). První polovina filmu je tragicky nudná a vleče se, druhá alespoň nějak nabere tempo. Co se ale nadá upřít je snaha. Vizuálně zpracované je to hezky. Nehraje si na puritána a ani citlivku. Dost mě zaujala scéna "osvobození kamenované ženy" (buď byla zcela stupidní a samoúčelná nebo geniálně zobrazuje kdo to vlastně byl Viking). Takže potenciál by byl... za sebe váhám jestli dvě, nebo tři. Asi 3 hvězdičky by byly víc fér, bohužel 2x se na to dívat nechci (a pravidla jsou pravidla). ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nejspíš mají rádi vikingy, dostali se k nabídce natočit céčkovou blbost, tak šup šup ukuchtíme nějakou rychlokvašku. K tomu přidejme serialového režiséra, u kterého je obrovská šance, že nedokáže natočit film a máme Hammer of the Gods. Parta blbečků v kožených vestách a s kožichy na ramenou běhá po kopcích a lesích s filtrem, aby to všechno vypadalo temně. Přesto ona krajina spolu s hudbou je to nejlepší z celého filmu. No a celé to je o tom, jak putují aby našli dalšího blbečka z rodiny. Dialogy nuda, akční scény také, jelikož jsou plné střihů nebo maskují neschopnost i tmou. Herci tak silně televizní/seriáloví až je to k smíchu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po několika minutách, jak se u jednotlivých postav objevovala jejich digitálně ocelová jména, začínal jsem mít pocit, že tohle nebude historický film, ale koncert nějaké metalové kapely. Hraná sekvence byla jen úvodem a oni pak začnou řezat do kytar a mlátit do bubnů. Trochu mě zamrzelo, že mě přece jen čeká film. Následuje jen rádoby drsná akce, spousta drsných vět od borců, kteří by se jinak vyjímají v romancích, a nechybí příběh... No, vlastně více méně chybí. Jak se z malého princátka stává král. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama